El Barça va aterrar ahir Catalunya i va concloure així una setmana i mitja d'estada als EUA, on ha disputat tres partits, amb tots els resultats possibles: victòria front a Los Angeles Galaxy (2-1), derrota contra el Manchester United (1-3) i empat contra Chelsea (2-2), encara que en els penals els de Luis Enrique van caure davant l'equip de Mourinho. A l'arribada a Barcelona es va confirmar que el lateral brasiler Douglas està lesionat i que, en principi, estarà unes vuit setmanes de baixa per culpa d'unes dolències musculars que el deixaran fora del grup.

El club català encara el segon tram de la pretemporada, en què començarà a jugar-se els primers dos títols (Supercopes d'Europa i Espanya) que té a l'agenda abans que finalitzi 2015, quan viatjarà al Japó per participar en el mundial de clubs. A l'espera que el grup torni a reunir-se demà per als entrenaments, avui està prevista l'arribada dels internacionals brasilers que van jugar a la Copa Amèrica, Neymar i Dani Alves.

Els últims a arribar seran els actors de la final de la Copa Amèrica, el porter xilè Claudio Bravo, com a campió del certamen, i els argentins Leo Messi i Javier Mascherano, subcampions, que arribaran el dia 3 d'agost, dues jornades abans de l'amistós al Camp Nou contra el Roma, corresponent al trofeu Joan Gamper.