La temporada passada el Bordils vivia el seu segon curs a Divisió d'Honor i, després d'un gran primer any, començava la lliga amb molt optimisme visitant la pista d'un equip que acabava de pujar. Un Nava que, aquell setembre, els va derrotar clarament per un resultat que Pau Campos no vol que es torni a repetir aquesta temporada, que, curiosament, el Bordils tornarà a començar jugant contra el Nava i un altre cop a la pista de l'equip segovià. «No ens poden tornar a agafar despistats com l'any passat», avisa Campos, que ha citat tota la plantilla per al dilluns 3 d'agost per fer una pretemporada que, veient el calendari, haurà de ser una mica més plena d'handbol «que no pas purament física perquè hem d'arribar bé a l'inici de lliga». I és que, més enllà del debut contra el Nava, el tècnic bisbalenc del Bordils desgrana el calendari apuntant que «a la segona jornada (12 de setembre) juguem a casa contra La Roca, en un derbi català que s'ha de guanyar i que tots volem fer-ho» i, sobretot, per l'encadenament de dos partits consecu?tius al «Blanc-i-verd» en les jornades quatre i cinc del campionat. «Tots els equips tenim dues jornades consecutives a casa al llarg de la lliga i a nosaltres ens arriben molt aviat, crec que poden servir per determinar si encarem la temporada amb optimisme o, en canvi, més pressionats».

En el tercer any de l'equip a Divisió d'Honor Plata, Pau Campos ha perdut una de les seves peces més importants després que Marc Canyigueral s'hagi decidit a fer el salt a l'Asobal fitxant pel Villa de Aranda. «Amb 25 anys era el moment de provar-ho, en Marc va rebre una bona oferta d'un club molt seriós i nosaltres mateixos el vam animar», explica Campos sobre un Canyigueral que és el primer jugador que, en aquesta darrera etapa, deixa el Bordils per provar sort en el món de l'handbol professional. «En el món de l'handbol hi comença a veure una certa recuperació econòmica i això és bo per aquest esport, però no per a nosaltres».

La reflexió de Pau Campos no està només centrada en el fitxatge de Canyigueral pel Villa de Aranda, un fet que el tècnic de la Bisbal era conscient que podia passar en el cas del lateral i en el d'altres jugadors, sinó també en el fet que el retorn progressiu, encara que sigui a poc a poc, dels diners a l'handbol apujaran el nivell de Divisió d'Honor Plata i equips com Valladolid, Zamora o Gijón encara estaran una mica lluny que els blanc-i-verds pel que fa a les condicions de treball. «La gent, o almenys part de la gent, no s'adona que estem fent coses per sobre de les nostres possibilitats perquès els altres equips s'entrenen més dies que nosaltres, estan tornant a poder fitxar jugadors, aquest estiu ja veus com molts s'han reforçat amb estrangers, i tenen més alternatives pel que fa a infraestructura de club». Un exemple, detalla Campos, seria que rivals que no són ni Valladolid, ni Gijón sinó «l'Antequera, que l'any passat es va salvar en la penúltima jornada, ha fitxat uns internacionals xilens».

Amb tot, el tècnic del Bordils no creu que els diners provoquin que equips com l'Antequera es puguin afegir directament a la part de dalt. «Crec que hi haurà tres o quatre equips molt potents que guanyaran tot els partits, menys els que juguin entre ells, i tota la resta que estarem més ajustats i ens haurem de fer forts a casa, on la majoria podrem guanyar més partits que a fora, on tots patirem». I, com és ja un clàssic de la casa, el Bordils competirà contra tot això amb la gent que va pujant del seu segon equip que la temporada passada va arribar a jugar la fase d'ascens a Primera Nacional. A més de la baixa de Marc Canyigueral, Campos té clar que acabarà perdent Marc Combis bona part de la temporada perquè l'extrem marxa sis mesos l'Àfrica en una experiència de voluntariat. «Serà aquí fins a l'octubre, els quatre primers partits de lliga, i potser, en funció de com estigui de forma física, el recuperaríem la part final de la temporada».

Com a novetats, el fornellenc Dalmau Huix ja començarà la temporada amb fitxa del primer equip, igual que Enric Pedraza, que la temporada passada va destacar al filial, d'on havia arribat procedent del Llagostera. «Creiem que l'Enric Pedraza s'ha guanyat una oportunitat, però també hi haurà cinc o sis jugadors més del filial que estaran més de mitja setmana treballant amb nosaltres».