El començament de temporada de l'Spar Citylift Girona tindrà el pavelló de Fontajau com a gran protagonista amb el nou de Miguel Ángel Ortega jugant tres partits en una setmana al pavelló gironí. La Federació Espanyola va donar a conèixer ahir el calendari de Lliga Femenina 1 i les actuals campiones -on en principi només continuen Noemí Jordana, Anna Carbó i Vita Kutktiene- s'estrenaran a casa el diumenge 27 de setembre contra un dels equips novells de la categoria: el CREF madrileny. El debut a la lliga serà el punt final a vuit dies on l'Spar Citylift Girona començarà intentant revalidar el títol de la Lliga Catalana contra el Cadí (diumenge 20) i jugarà contra el seu gran rival a escala estatal, Perfumerías Avenida, la Supercopa d'Espanya (dimecres 23). Els tres partits a Fontajau en una arrencada de competició que veu amb molt bons ulls el nou entrenador de l'equip gironí. «A mi m'agrada començar així, jugant tres partits a casa, jugant-nos títols i amb tensió competitiva, perquè serà la manera de veure si ja anem pel bon camí», explicava ahir Miguel Ángel Ortega, que el dia 1 de setembre té previst començar la pretemporada a Girona amb tota la plantilla amb, segurament, l'única excepció de l'exterior nord-americana, que el club està acabant de tancar aquests dies, i que s'incorporaria més tard en jugar aquest estiu a la WNBA.

El CREF madrileny, per Ortega «l'equip que millor jugava l'any passat a LF-2 fent un molt bon bàsquet», serà el primer rival de l'Uni en una lliga amb menys jornades entre setmana que en l'atapeït inici de la temporada passada i on l'Spar Citylift Girona i el Perfumerías Avenida no es veuran les cares fins a la darrera jornada de cada volta. «Més que l'últim partit de Lliga espero que els partits que si?guin decisius siguin els del play-off, això voldrà dir que la temporada haurà anat bé», va dir Ortega, que també, si la temporada no es torça molt, ahir va saber que una altra data clau del curs serà el cap de setmana del 5/6 de febrer amb la disputa de la Copa.

Una temporada que, però, per a l'Spar Citylift Girona serà especial per l'estrena del club a l'Eurolliga competint contra rivals del nivell d'Ekaterinburg, Praga, Orenburg o Bourges. Un grup que tampoc ?desagrada a Ortega perquè «en el primer any a la competició és bo que tots els rivals tinguin molt nom, així es valorarà més el que fem. Tots els partits seran ?complicats, però crec que hem d'anar a rascar victòries, sobretot a casa».

I és que Miguel Ángel Ortega té molt clar que a l'Eurolliga els ?equips tenen «bones bases, pivots i alers, però nosaltres també en tenim». «Ara el més important és fer un bon equip, s'han fet bons fitxatges, però ara toca treballar perquè aquestes bones jugadores passin a ser un bon grup», apuntava ahir un Ortega que confia en el paper que ?tindran aquí jugadores veteranes com Jordana, Carbó o Kuktiene.