Futbol

Gratacós:"Tindré una altra tasca al Barça, a un nou departament"

L'exentrenador del Figueres ha estat, aquest 2015, el director de relacions institucionals esportives i el coordinador de l'àrea del Barça B i del juvenil A

28.07.2015 | 11:52
Gratacós, seguint el Barça B a Navata la setmana passada

Pere Gratacós, de Besalú però establert a Figueres, seguirà en el Barça després del triomf de Josep Maria Bartomeu a les eleccions a la presidència. Els darrers mesos ha exercit de director de relacions institucionals esportives i de coordinador de l´àrea del Barça B i del juvenil A, però des de Navata explica que ara encapçalarà un departament que es crearà.

Què suposa el triomf de Bartomeu a la presidència del Barça?
Pel Barça és bo i es demostrarà amb un projecte esportiu, de noves instal·lacions, remodelació de l´àrea esportiva, dels voltants de l´Estadi, patrimonialment serà important i serem un referent mundial. Quan has guanyat un triplet, vol dir que esportivament has fet bé les coses i econòmicament la llista Forbes diu que el Barça és el número 1.

Van acabar arrasant. Com les va viure des de dins?
Amb una mica d´angoixa, també. Des de dins, en l´àmbit de club, hem continuat treballant el dia a dia, hem pensat en el Barça, no en qui el podia dirigir. S´ha planificat el Barça B, el futbol base, s´han fet fitxatges... i s´està a l´espera de la decisió de la FIFA per temes puntuals. Ara, el president podrà prendre algunes decisions més.

Deia el directiu figuerenc Dídac Lee en una entrevista a L´Empordà que el triomf de Bartomeu seria "bo per al Barça i per a Figueres".
És una manera de fer país i veure una mica la realitat, que no és només Barcelona, també ho són les perifèries i n´hi ha moltes i de molt importants. És un luxe poder tornar a estar aquí a TorreMirona, les instal·lacions són un privilegi; Girona té espais suficients per portar equips i no cal anar a fora d´Espanya. Nosaltres tenim una Ciutat Esportiva que és una enveja, molts equips vénen a veure-la i a aprendre.

L´hem vist ocupar diferents càr­recs en els darrers anys.
Fins a aquest moment he estat el director de relacions institucionals esportives de futbol i, des del gener quan es va reestructurar el club, coordinador de l´àrea del Barça B i del juvenil A.

Quin nivell té el futbol gironí?
M´empasso els partits per la televisió i a la Ciutat Esportiva vénen molts equips de Girona a jugar amistosos. Hem fitxat en Pau Baró (cadet B), que és d´aquí la comarca i estarà a la Masia. Tenim scouts i observadors per tot Catalunya, a més del futbol que veiem nosaltres, i Girona té un nivell molt bo en comparació amb altres territorials, fa un tipus de futbol que agrada, maco i de possessió.

Li agrada el càrrec en el futbol formatiu?
Sí, el model esportiu que es pensa tirar endavant s´ha canviat una mica. Hi haurà un secretari tècnic del primer equip, Robert Fernández, i un altre d´una part professional-amateur de formació, Pep Segura, que es farà càrrec del Barça B, juvenil A i B. La part de baix de prebenjamins a cadets el responsable serà Jordi Roura. Jo seguiré fent tasques d´aquí, però en tindré una altra dins del club.

En l´apartat de futbol base o institucional?
Hi ha un departament nou que s´ha de crear i que penso que estan pensant en mi perquè pugui portar-ho. Quan torni l´Albert Soler (director d´esports professionals del Barça) d´Amèrica se sabrà.

Podeu llegir l'entrevista completa a l'edició impresa de l'EMPORDÀ. Podeu descarregar-la des del nostre quiosc a Orbyt.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema