El Tour de França 2015 ha baixat el teló amb el tradicional final de festa pels carrers de París. Després de tres setmanes plenes de patiment i esforç, el supervivents han gaudit d’un merescut reconeixement. La pluja ha deslluït la desfilada triomfant, però no ha impedit que Chris Froome s’alcés al més alt del podi acompanyat de Nairo Quintana i Alejandro Valverde. El velocista alemany André Greipel ha corroborat la seva superioritat a l’esprint i s’ha apuntat l’últim parcial.

La 21ª etapa del Tour de França ha servit d’homenatge als ciclistes que han aconseguit finalitzar la 102ª edició de la millor carrera del món. 109’5 quilòmetres entre Sèvres-GPSO i els Camps Elisis de París que han fet especialment feliç a Chris Froome. Decorat amb tocs de groc especials per a l’ocasió, el líder de l’equip Sky ha degustat cada instant dels primers moments de l’etapa. Brindis amb champagne, fotografies amb els seus companys, felicitacions constants, etc. Ell ha estat l’autèntic protagonista del dia fins a l’arribada al circuit final de París.

A causa de la pluja, els carrers de la capital francesa eren molt perillosos. Per evitar problemes d’última hora, l’organització ha decidit parar el temps dels corredors al primer pas de la línia de meta. Amb els temps aturats i el Tour finalitzat, l’atenció de les voltes restants s’ha concentrat en la lluita per la victòria d’etapa. Després de moltes jornades de muntanya, els velocistes han tornat a acaparar l’atenció. Com és habitual a París, l’arribada massiva ha decidit el destí de l’últim botí de la carrera. A la llarga recta de meta, André Greipel ha tornat a deixar sense opció als seus rivals i ha sumat el quart triomf a l’esprint. El velocista alemany ha guanyat per primer cop la prestigiosa etapa de París i s’ha confirmat com el millor esprinter del Tour de França.

Al finalitzar l’etapa, la cerimònia protocol·lària ha coronat als vencedors. Chris Froome ha tocat el cel de París per segona vegada i ha pujat al podi vestit de groc. Dos corredors de l’equip Movistar, Nairo Quintana i Alejandro Valverde, han acompanyat al britànic al podi. Froome ha demostrat la seva superioritat apuntant-se també el maillot de la muntanya. El segon classificat, Nairo Quintana, ha estat el millor jove de la prova. Peter Sagan ha guanyat la regularitat i l’equip Movistar s’ha imposat en la classificació per conjunts.

Etapa 21

1. GREIPEL André LOTTO-SOUDAL 02h 49' 41''

2. COQUARD Bryan TEAM EUROPCAR + 00' 00''

3. KRISTOFF Alexander TEAM KATUSHA + 00' 00''

4. BOASSON HAGEN Edvald MTN-QHUBEKA + 00' 00''

5. DEMARE Arnaud FDJ + 00' 00''

General

1. FROOME Christopher TEAM SKY 83h 19' 15''

2. QUINTANA ROJAS Nairo Alexander MOVISTAR TEAM + 01' 12''

3. VALVERDE BELMONTE Alejandro MOVISTAR TEAM + 05' 25''

4. NIBALI Vincenzo ASTANA PRO TEAM + 08' 36''

5. CONTADOR Alberto TINKOFF-SAXO + 09' 48''