La Comissió Estatal contra la Violència va decidir ahir proposar multa de 123.000 euros a la Federació Espanyola de Futbol (RFEF), com a organitzadora de la final de la Copa del Rei, en què es van produir xiulets a l'himne espanyol. També la Comissió proposa multes de 60.000 euros al Barcelona, 15.000 a l'Athletic, de 100.000 a Catalunya Acció, com a instigadora de la xiulada, i 70.000 a la resta d'organitzacions que la van convocar.

La RFEF s'enfronta a tres multes com a «organitzadora principal» de l'esdeveniment, per un total de 123.000 euros, i el Futbol Club Barcelona a dues multes per un total de 66.000 euros per les seves «responsabilitats en l'organització i desenvolupament del dispositiu de seguretat». L'Athletic Club de Bilbao a una proposta de sanció de 18.000 euros per «inacció i falta de col·laboració» respecte a les convocatòries de reivindicació política en el partit. La multa a Catalunya Acció, de 100.000 euros, es motiva per ser «instigadora de la convocatòria» a la xiulada i «inductora del seu seguiment», a més de pel repartiment de xiulets efectuat per augmentar la xiulada. D'una altra banda, el president d'aquesta organització, Santiago Espot, s'enfronta a una proposta de multa de 90.000 euros per la seva «implicació i participació personal».

Les onze organitzacions que es van adherir al manifest a favor de la xiulada tenen una proposta de multa d'Antiviolència de 70.000 euros per a cada una.

El secretari d'Estat de Seguretat, Francisco Martínez, i el president del Consell Superior d'Esports, Miguel Cardenal, han anunciat aquesta decisió ahor a la seu del CSD, en una roda de premsa realitzada després d'una reunió d'una hora de la Comissió.