El pilot alemany Sebastian Vettel (Ferrari) va aconseguir la victòria al Gran Premi d'Hongria, una de les curses més emocionants del que portem de temporada i en la qual l'espanyol Fernando Alonso (McLaren) va aconseguir acabar en un cinquè lloc, just per davant del líder del Mundial, el britànic Lewis Hamilton (Mercedes). Justament ni Hamilton ni el seu company d'equip, Nico Rosberg, van poder acabar al podi, cosa que passa per primer cop aquesta temporada.

Amb aquest triomf, que va dedicar al malhaurat Jules Bianchi, Vettel va aconseguir igualar la tercera marca històrica de victòries, 41, que estava en mans del tricampió brasiler Ayrton Senna i ara només té per davant el francès Alain Prost (51) i l'home rècord de la Fórmula1, l'alemany Michael Schumacher (91).

Vettel va saber aprofitar la mala sortida de Lewis Hamilton per, des de l'exterior de la traçada, avançar el britànic i Nico Rosberg i situar-se al capdavant de la prova. Ocupant sòlidament la primera posició Vettel s'anava estalviant de patir tots els incidents de la part del darrere de la cursa, la més moguda d'aquest campionat fins ara.

La primera volta ja va ser un presagi del que seria la cursa i Hamilton va sortir malament i va ser superat pels dos Ferrari i pel seu company d'equip, relegant-lo ala quarta posició. Abans de la chicane, el britànic es va passar de frenada i se'n va anar a la grava, tornant a entrar a pista en desena posició.

En el primer revolt de l'onzena volta, Hamilton va començar el seu particular recital d'avançaments, al arrabassar-li la novena posició al brasiler de Williams Felipe Massa. Rere d'ell rodava Carlos Sainz, que volia lluitar pels punts, i, en catorzena posició anava rodant Fernado Alonso.

Ricciardo va aconseguir superar Valtteri Bottas i posar-se quart a la cursa, a la volta 14. Poo després, a Sainz, li van tornar a arruinar una cursa en el seu primer pit stop, i va veure com el seu company d'equip el superava.

Després de la primera aturada a box, Vettel contiuava liderant la cursa, amb cinc segons sobre Raikkonen i 14 sobre Rosberg, mentre que Hamilton ja s'havia pogut situar en cinquè lloc. Per darrere Alonso començava a ensumar els punts després d'aconseguir situar el seu McLaren entre els Toro Rosso de Verstappen i Sainz.

A la volta 43, però, la pèrdua de l'aleró davanter del Force India de Nico Hülkenberg, va capgirar la cursa. Es va declarar un safety car virtual i tothom va aprofitar per anar al box a canviar les rodes, però el desperfecte creat pel monoplaça de Hülkenberg va requerir més temps per part dels tècnics i va haver d'entrar el safety car real.

Quan es va poder reinicar la prova, a manca de 21 voltes, Rosberg va poder avançar netament a Kimi, però Hamilton, quan va voler avançar Ricciardo, va tocar-lo amb la part davantera del cotxe i, a més de patir desperfectes, va ser sancionat amb un drive through, posant en safata el lideratge del Mundial a Rosberg.

A manca de quinze voltes Vettel seguia manant, i rere seu Alonso, Kvyat i Ricciardo, amb Verstappen cinquè, Sainz sisè i Alonso setè. Sainz acabaria abandonant. A la part del darrera Hamilton rewmuntava des de la tretzena posició, i veia com Rosberg li prendria el lideratge en el Mundial. A manca de cinc voltes pel final, però, Rosberg va patir una punxada a la roda i va cedir fins al vutiè lloc, mentre que Hamilton ho aproitava per cuminar una bona remuntada que el faria acabar sisè i ampliar el seu avantatge al capdavant del Mundial respecte al seu company d'equip, que va ser vuitè

Carlos Sainz va haver d'abandonar la prova, mentre que Alonso va finalitzar en cinquena posició i Roberto Merhi va acabar per davant del seu company d'equip, Will Stevens.