Enric Maureta va arribar la temporada 2008-2009 a Burgos, procedent del Cartagena, i allà va aconseguir consolidar-se com un dels jugadors més importants i utilitzats de l'equip fins al punt de convertir-se en capità. Aquesta temporada, el nou cos tècnic no compta amb el de Figueres, que ha fitxat per l'Ebro, equip aragonès que milita a la Segona Divisió B. Format a la FE Figueres i amb passat als planters de l'Espanyol i Osasuna, Maureta, de 30 anys, confia tornar al futbol gironí algun dia.

Després de set temporades a Burgos, què va passar perquè no continués al club?

Van decidir canviar l'entrenador el qual va decidir fer una plantilla nova. Aleshores em van comunicar que no comptaven amb mi. Sabien la meva trajectòria al club, que era el capità i el jugador amb més minuts però buscaven un altre perfil de jugador. Són coses que passen al futbol. El que és estrany és estar set temporades consecutives en un mateix club.

El va sorprendre que no comptessin amb vostè?

Sí. Sap greu perquè havia jugat a un bon nivell. La temporada passada vaig ser el jugador de la plantilla que més minuts va jugar i per motius com aquest esperava una oferta de renovació.

Amb què es queda de tots aquests anys a Burgos?

Amb els dos ascensos de categoria. En aquestes divisions jugar en camps amb deu o onze mil persones no és normal i el Burgos té una afició que quan les coses van bé, s'animen ràpid i acompanyen l'equip. Recordo que l'any passat, tenint una temporada una mica complicada, en desplaçaments propers com Logronyo o Lleó van venir 400 o 500 persones.

I els pitjors records?

Recordo perfectament l'any que vam descendir de categoria. Es va planificar malament la temporada des del principi. Van haver-hi embolics entre l'entrenador i el director esportiu. Al desembre es van fer deu fitxatges nous, la plantilla no es va consolidar en cap moment, res ens sortia bé... Va ser una temporada per oblidar.

Ara ha fitxat per l'Ebro, nou equip de Segona B. Nous reptes i il·lusions per part seva, oi?

La meva primera opció era renovar pel Burgos, però quan em van comunicar que no comptaven amb mi tenia la idea de tornar a competir al grup tercer de Segona B. El secretari tècnic de l'Ebro, Ander Garitano, em va trucar i em va convèncer pel seu interès per mi. Havia rebut ofertes properes a Burgos i del grup català de Segona B, però em vaig comprometre amb l'Ebro i no volia sentir a parlar de cap més equip.

Què l'ha convençut per fitxar per un equip tan desconegut?

Ja des de l'any passat s'hi han posat uns empresaris que van fer pujar l'equip a Segona B. Aquest estiu han fet una revolució. Només segueixen tres jugadors de l'any passat, per fer un projecte ambiciós i il·lusionant.

Què n'espera del proper any i quines són les seves primeres impressions amb el nou equip?

Fa tot just una setmana que ens entrenem. La meva primera impressió va ser bona. Es tracta d'un equip molt seriós que afronta el seu primer any a Segona B. Em vaig informar amb gent que conec aquí a Aragó i em van dir que eren molt professionals, sense problemes de pagaments, perquè volia saber-ho abans de fitxar. El gran interès mostrat per Garitano va ser determinant perquè la temporada que ve jugui a l'Ebro.

Té una espineta clavada de no haver jugat mai al Girona?

Està clar que no. En el seu moment sí que és cert que vaig estar molt a prop de fitxar, però no hi va haver la possibilitat i vaig decidir marxar a Cartagena. No cal remenar el passat. Això és el futbol.

I en un futur, li agradaria jugar a algun club gironí?

La veritat és que sí. Fa molts anys que sóc fora de casa i a un sempre li agrada estar al més a prop dels seus com sigui possible. No és que estigui cansat d'estar a fora, però no se sap mai. D'aquí uns anys sí que m'agradaria venir. Ara, no és una prioritat per mi. Tinc contacte amb gent l'Olot i sé que estan fent un equip molt seriós. També amb el Figueres, que mica en mica torna al lloc que li pertoca. Si una cosa tinc clara és que em sé acostumar on el futbol duu.