Nairo Quintana ha posat contra les cordes a Chris Froome en la penúltima etapa del Tour de França. El "maillot" groc ha patit per defensar la primera posició davant els constants atacs del colombià. Tot i la valentia de Quintana a les conegudes rampes de l´Alpe d´Huez, Froome ha salvat la situació i demà serà coronat amb honors a París. L´espanyol Alejandro Valverde completarà el podi en la tercera posició.

El Col de la Croix de Fer i el mític Alpe d´Huez han deixat vist per sentència el Tour de França 2015. La traca final de la prova francesa s´ha composat d´un recorregut curt, 110 quilòmetres, i dos ports terribles. Nicolas Edet (Cofidis), Ramunas Navardauskas (Cannondale), Alexandre Geniez (FDJ) i Lars Bak (Lotto-Soudal) han buscat l´aventura al quilòmetre 1. El pilot principal ha començat l´etapa amb calma i els ha deixat obrir forat. En els 30 quilòmetres d´ascensió a la Croix de Fer la carrera s´ha descontrolat. Atacs i més atacs a la recerca d'un últim moment de glòria. L´arrancada més important l´ha protagonitzat l´equip Movistar. Alejandro Valverde i Nairo Quintana han jugat el tot per tot des de lluny i han llançat un atac conjunt a 60 quilòmetres de la meta. Chris Froome s´ha quedat sense companys, però ha resolt la situació amb el cap fred. Entre els escapats, Alexandre Geniez ha demostrat bones cames i ha abandonat als companys de fuga.

Quintana, Valverde, Froome i Nibali han enterrat la destral de guerra i han baixat la velocitat a l´espera del llegendari Alpe d´Huez. Amb l´arribada de més corredors al grup del "maillot" groc han tornat els atacs i s´ha format un grupet perseguidor del francès Geniez. Ja a les rampes d´una muntanya màgica al món del ciclisme, Ryder Hesjedal (Cannondale) i Thibaut Pinot (FDJ) han atrapat a Geniez i l´han deixat enrere. Al grup dels millors, segona ofensiva de Movistar. Nairo Quintana ha atacat des de la base del port. El colombià ho ha provat fins a tres vegades. A la tercera, ha aconseguit deixar enrere al "maillot" groc, Chris Froome. Quintana ha marxat amb força i ha arribat a somiar amb capgirar la situació i obrar el miracle a les mítiques revoltes d´Alpe d´Huez.

Chris Froome s´ha ajudat dels seus companys d´equip per minimitzar les pèrdues i controlar la situació. Tot i el patiment, s´ha defensat amb honor i ha aconseguit l´objectiu. En la lluita per l´etapa, Thibaut Pinot ha ofert un recital de qualitat i ha inscrit el seu nom en el selecte club de guanyadors a l´Alpe d´Huez. 15 segons després de Pinot, Nairo Quintana ha coronat el cim. El colombià ho ha donat tot i ha realitzat una fantàstica ascensió. Tot i l´esforç, Chris Froome ha arribat a 1´ 20´´ de Quintana i ha salvat el "maillot" groc per 1´ 12´´. El britànic és el virtual guanyador del Tour de França 2015 i demà serà coronat amb honor als Camps Elisis de París.

Etapa 20

1. PINOT Thibaut FDJ 03h 17' 21''

2. QUINTANA ROJAS Nairo Alexander MOVISTAR TEAM + 00' 18''

3. HESJEDAL Ryder TEAM CANNONDALE-GARMIN + 00' 41''

4. VALVERDE BELMONTE Alejandro MOVISTAR TEAM + 01' 38''

5. FROOME Christopher TEAM SKY + 01' 38''

General

1. FROOME Christopher TEAM SKY 81h 56' 33''

2. QUINTANA ROJAS Nairo Alexander MOVISTAR TEAM + 01' 12''

3. VALVERDE BELMONTE Alejandro MOVISTAR TEAM + 05' 25''

4. NIBALI Vincenzo ASTANA PRO TEAM + 08' 36''

5. CONTADOR Alberto TINKOFF-SAXO + 09' 48''