La Federació Catalana ja ha fet oficial que la final de la Lliga Catalana Femenina es jugarà a Fontajau el diumenge 20 de setembre amb l'Spar Citylift Girona defensant el títol contra el Cadí la Seu (a dos quarts d'una del migdia); mentre que la Federació Espanyola té perfilat el dimecres 23 de setembre per a la celebració de la Supercopa. Per normativa, i aquí no sembla que la FEB pugui fer grans canvis, la Supercopa es juga sempre a partit únic a la pista del campió de Lliga (Spar Citylift Girona) amb les locals enfrontant-se al guanyador de la Copa (Perfumerías Avenida). Així, i a l'espera que des de Madrid es confirmi la data del segon partit, el nou projecte que ara entrena Miguel Ángel Ortega optarà a guanyar dos títols oficials en només quatre dies de diferència i sempre jugant davant el seu públic a Fontajau.

La temporada passada, les gironines van guanyar la Lliga Catalana contra el Cadí, però en aquell cas el partit es va jugar a la Seu, per 56-69. Ify Ibekwe va ser la jugadora més brillant de l'equip que llavors entrenava Ramon Jordana amb 25 punts i 13 rebots que, sense fer un gran partit, va superar les jugadores que en aquell moment dirigia el que ara serà el tècnic de l'Uni. El Cadí, que compta un any més amb la pivot gironina Geo Bahí, té ben perfilada la plantilla que ara entrenarà Joan Carles Pié després dels fitxatges de jugadores com Tamara Albalde (Perfumerías) o Belén Arrojo (Mann Filter), Berta Chumillas (Bembibre), Mireia Vila (Ferrol) i les renovacions de Bahí, Laura Gil o de Tània Pérez. Curiosament, i amb nou jugadores confirmades, el Cadí no ha firmat encara ni una sola estrangera en un sorprenent canvi de política respecte al que havia fet en les últimes temporades, en què tenia moltes jugadores de fora.

Tot i no tenir estrangeres, de moment, el Cadí té una plantilla prou respectable però que no és comparable a la del que serà el rival de l'Uni a la Supercopa: Perfumerías Avenida. La Federació Espanyola vol jugar-la el dimecres 23 de setembre a Fontajau en una mena de «revenja» de la darrera final de Lliga. Però amb molts canvis a les dues plantilles. A Salamanca ja no hi són Marta Xargay, Marta Fernández, Angel Robinson, Shay Murphy o Marija Rezan. Però, a més de l'expivot de l'Uni Vanessa Gidden, que tornarà a Fontajau, han arribat al Perfumerías jugadores de primer nivell com Tricia Liston, Jackie Gemelos o Gabriela Marginean per fora; o la internacional espanyola Astou Ndour, que compartirà el joc interior amb Gidden, Ble i Vitola, que arriba del Mann Filter.

Lliga Catalana i Supercopa seran dos partits consecutius a Fontajau el 20 i el 23 de setembre que, a més de lluitar per dos títols, serviran perquè el públic de Girona conegui un nou equip on només queden tres places de l'equip que va ser campió de Lliga:?Jordana, Carbó i Vita Kuktiene. La resta, tot cares noves per conèixer.