Romain Bardet s´ha imposat a la segona etapa alpina del Tour de França 2015. El jove ciclista francès ha utilitzat el seu talent a la muntanya per filtrar-se a l´escapada. A la part clau de la jornada, Bardet ha sorprès amb un atac llunyà que li ha atorgat una victòria en solitari que mai oblidarà. Entre els homes de la general no hi ha hagut novetats. Tot i els atacs que han posat en dificultats a Chris Froome, el "maillot" groc s´ha tornat a mostrar insuperable.

La 18ª etapa del Tour de França entre Gap i Saint Jean de Maurienne, de 186´5 quilòmetres, presentava set ports puntuables. El cinc primers de menor dificultat. Els dos últims, Glandon i Lacets de Montvernier, realment durs. L´escapada s´ha lluitat de manera intensa fins que 29 ciclistes han aconseguit desfer-se del marcatge del pilot. La presència de diversos corredors perillosos per les posicions d´honor de la general ha fet que els equips Giant i Trek no els donessin pausa. La velocitat ha estat constant i el temps dels escapats mai s´ha disparat més enllà dels cinc minuts. El català "Purito" Rodríguez ha entrat al tall capdavanter i ha sumat uns punts molt valuosos en la seva lluita pel "maillot" de la muntanya.

L´etern Col du Glandon ha resultat crucial amb els seus 21´7 quilòmetres. L´escapada ha consolidat el forat i els seus integrants s´han jugat l´etapa. Els millors entre els 29 escapats al cim del Glandon han estat Romain Bardet (Ag2r) i Winner Anacona (Movistar). El francès Bardet ha arriscat a la baixada i ha aconseguit despenjar al colombià. Bardet no ha mirat enrere i s´ha dirigit convençut cap a l´última dificultat del dia, l´espectacular pujada a Lacets de Montevernier. La jove promesa de 24 anys ha aguantat el pols plantejat pels seus perseguidors i s´ha presentat a la localitat de Saint Jean de Maurienne per celebrar la victòria. El talent de Bardet ha sentenciat el triomf, el primer de la seva curta carrera al Tour de França.

En la lluita per la general, Chris Froome ha semblat titubejar a pocs metres de coronar el port de Lacets de Montevernier. Un atac de l´italià Vincenzo Nibali ha posat en dificultats al líder, que ha serrat les dents per arribar a la roda dels seus rivals. Tot i les aparents dificultats, Froome ha arribat en el mateix temps que Quintana, Valverde, Nibali i Contador a l´arribada. El britànic segueix com a líder del Tour de França a l´espera de les dues jornades d´alta muntanya restants.

Etapa 18

1. BARDET Romain AG2R LA MONDIALE 05h 03' 40''

2. ROLLAND Pierre TEAM EUROPCAR + 00' 33''

3. ANACONA GOMEZ Winner Andrew MOVISTAR TEAM + 00' 59''

4. JUNGELS Bob TREK FACTORY RACING + 00' 59''

5. FUGLSANG Jakob ASTANA PRO TEAM + 00' 59''

General

1. FROOME Christopher TEAM SKY 74h 13' 31''

2. QUINTANA ROJAS Nairo Alexander MOVISTAR TEAM + 03' 10''

3. VALVERDE BELMONTE Alejandro MOVISTAR TEAM + 04' 09''

4. THOMAS Geraint TEAM SKY + 06' 34''

5. CONTADOR Alberto TINKOFF-SAXO + 06' 40''