El madrileny Alberto Contador va deixar escapar ahir les últimes possibilitats que tenia de guanyar el Tour, a més de posar en perill la seva presència al podi de París, per culpa d'una caiguda mentre baixava l'últim port de l'etapa d'ahir, el d'Allos, de primera categoria. Contador estava intentant atacar en el descens després d'haver patit en la pujada, però va caure en un revolt, va haver de baixar de la bicicleta i va cedir més de dos minuts respecte del grup dels millors, encapçalat pel líder, Chris Froome.

La jornada d'ahir també va veure una retirada important, la del fins ahir tercer de la general, el nord-americà Tejay van Garderen. Aquest fet deixava a Contador possibilitats de ser tercer de la general, però finalment aquest lloc és ara per a Alejandro Valverde, el company d'equip de Nairo Quintana. Quart és també un gregari, en aquest cas de Froome, el britànic Geraint Thomas.

El gran protagonista del dia va ser l'alemany Simon Geschke, que va concloure de manera positiva una llarguíssima escapada i va aguantar en l'ascensió final a Pra-Loup l'aproximació del nord-americà del Garmin i resident de manera més o menys estable a Girona Andrew Talansky

En el grup dels escollits, Nairo Quintana va atacar un parell de cops Froome, però aquest va aguantar perfectament i fins i tot va entrar davant seu. Valverde és ara tercer. Avui nova etapa alpina amb el Glandon molt lluny del final.