Chris Froome ha aguantat els perillosos atacs de Nairo Quintana en un duel camí de convertir-se en èpic. A la pujada final a Pra Loup, el britànic ha defensat el “maillot” groc davant la insistència del colombià. El gran damnificat de la jornada ha resultat Alberto Contador que ha patit una caiguda que l’allunya del podi de París. L’alemany Simon Geschke ha guanyat l’etapa gràcies a una llarga escapada.

Després de la jornada de descans, els ciclistes del Tour de França han entrat als Alps per disputar-hi la 17a etapa. El primer plat alpí ha unit la localitat de Digne-les-Bains amb l’estació d’esquí de Pra Loup. Cinc ports de muntanya i un final en alt. Al quilòmetre 40 ha saltat la sorpresa, el tercer classificat de la general, Tejay Van Garderen (BMC), no ha pogut seguir el ritme i s’ha despenjat. L’americà no s’ha trobat bé i ha abandonat pocs quilòmetres després.

Peter Sagan (Tinkoff), Thibaut Pinot (FDJ), Adam Yates (Orica), Rafa Valls (Lampre) o Mathias Frank (IAM) han format part d’una escapada de 28 unitats que s’ha consolidat al capdavant de la prova. Al pilot principal, Alberto Contador ha provat un atac llunyà per sorprendre a Chris Froome. A més de 70 quilòmetres de l’arribada, l’escalador espanyol s’ha distanciat uns metres que ha contrarestat l’equip Movistar. Després d’una sortida d’infart, Sky ha frenat la marxa i a mitjan recorregut ha decidit donar altra vegada el destí de la victòria parcial a l’escapada. Un dels seus integrants, Simon Geschke (Giant), ha llençat l’aposta des de molt lluny. L’alemany ha atacat a falta de 45 quilòmetres, ha afrontat en solitari la pujada al Coll d’Allos i s’ha plantat a la base de Pra Loup amb un minut de diferència.

A les rampes del penúltim port, els cinc magnífics, Froome, Contador, Quintana, Valverde i Nibali, s’han atacat mútuament sense conseqüències. La diferència l’ha marcat la perillosa baixada de 16 quilòmetres que els ha conduit a Pra Loup. Els cinc s’han llençat a tota velocitat i Alberto Contador ha patit una caiguda. El líder de Tinkoff s’ha aixecat però no ha pogut tornar a contactar amb els seus rivals.

La pujada final a Pra Loup, 6’2km al 6’5%, ha recompensat la feina de Simon Geschke. El de Giant ha mantingut el ritme i ha donat un triomf molt merescut al seu equip. Geschke ha guanyat el pols al seu perseguidor i segon classificat, Andrew Talansky (Cannondale). Amb la victòria d’etapa decidida, Froome, Quintana, Nibali i Valverde s’han enfrontat a les rampes de Pra Loup, on el colombià Nairo Quintana ho ha provat amb diversos atacs. Chris Froome ha estat impecable un dia més i no s’ha deixat superar. El britànic ha controlat els salts de Quintana i tots dos han arribat a la línia de meta al mateix temps. Alberto Contador ha creuat l’arribada a 2’ 14’’ de Froome i s’allunya del podi final.

Etapa 17

1. GESCHKE Simon TEAM GIANT-ALPECIN 04h 12' 17''

2. TALANSKY Andrew TEAM CANNONDALE-GARMIN + 00' 32''

3. URAN URAN Rigoberto ETIXX-QUICK STEP + 01' 01''

4. PINOT Thibaut FDJ + 01' 36''

5. FRANK Mathias IAM CYCLING + 01' 40''

General

1. FROOME Christopher TEAM SKY 69h 06' 49''

2. QUINTANA ROJAS Nairo Alexander MOVISTAR TEAM + 03' 10''

3. VALVERDE BELMONTE Alejandro MOVISTAR TEAM + 04' 09''

4. THOMAS Geraint TEAM SKY + 06' 34''

5. CONTADOR Alberto TINKOFF-SAXO + 06' 40''