El futbol i la música han estat sempre molt units. Molts jugadors són també amants de la música i alguns fan fins i tot els seus primers passos en aquest món. Per exemple, l'exfutbolista del València Gaizka Mendieta, que va actuar el passat cap de setmana al Festival de música de Benicàssim al costat de Los Planetas:

Però Mendieta no ha estat l'únic. Probablement el cas més conegut sigui el de Julio Iglesias. Va ser porter del juvenil del Reial Madrid, però una lesió en un dels seus genolls va acabar truncant la seva carrera futbolística. Va decidir dedicar-se a la música. I amb molt d'èxit. No hi ha un sol espanyol que no conegui almenys un dels seus múltiples èxits.

Un altre cas semblant va ser el de l'exfutbolista del Reial Madrid Álvaro Benito. Després de patir una greu lesió de genoll que el va obligar a penjar les botes, es va penjar la guitarra del coll i va començar a cantar i compondre amb el seu grup Pig Noise. Tan bo era jugant a futbol com a bo és en el món de la música. El seu èxit és indiscutible. Álvaro, a més, no ha deixat de banda el futbol. Col·labora en diversos programes de ràdio i televisió, a més d'entrenar a un equip de la localitat de Villalba.

Germán 'el mono' Burgos també va compaginar la seva carrera esportiva amb el rock. Quan pensem en una banda de rock ens ve una imatge al cap: cabells llargs, botes, roba de color negre, jaquetes de cuir .... Només cal afegir la cara de l'exporter atlètic per fer-nos a la idea de com és el grup en el que toca.

A Barcelona i a Cadis saben bé que a José Manuel Pinto, exporter del Celta i del Barça, li encanta el hip hop. Ell mateix ha muntat una petita discogràfica per la passió que té per la música. A més, utilitza aquesta passió per a fins solidaris també.

Un jugador que està en actiu i que també mor per la música és el jugador del Reial Madrid Jesé Rodríguez. Canta reggaeton sota el nom de Jey M.