La plantilla del Barcelona va posar rumb ahir al matí cap als Estats Units, on aquesta setmana disputarà l'anomenada Copa Internacional de Campions, que engloba tres amistosos de pretemporada contra Los Angeles Galaxy, el Manchester United i el Chelsea.

Luis Enrique ha convocat vint jugadors del primer equip (Ter Stegen, Masip, Piqué, Rakitic, Sergio, Pedro, Iniesta, Luis Suárez, Rafinha, Bartra, Douglas, Jordi Alba, Sergi Roberto, Adriano, Vermaelen, Mathieu, Arda Turan, Aleix Vidal, Sandro i Munir) i quatre més del filial (José Suárez, Halilovic, Samper i el gironí Gerard Gumbau).

La gran novetat de l'expedició és la presència del porter Marc-André Ter Stegen, que ha renunciat a part de les seves vacances -havia de tornar el 30 de juny com Dani Alves- per començar a treballar ja amb els seus companys. També han viatjat els dos nous fitxatges d'aquesta temporada, els centrecampistes Alexis Vidal i Arda Turan, malgrat que cap dels dos no podrà jugar amb el Barça fins al mes de gener vinent.

A més, el brasiler Neymar da Silva s'incorporarà a la gira nord-americana volant directament a San Francisco el proper 25 de juliol. Alves ho farà el dia 30, ja a Barcelona, mentre que els finalistes de la Copa Amèrica, els argentins Lionel Messi i Javier Mascherano i el porter xilè Claudio Bravo, es reintegraran als entrenaments el proper 4 d'agost.

La primera parada de la gira serà Los Angeles, on els homes que entrena Luis Enrique s'enfrontaran al conjunt amfitrió, els Galaxy de la MSL. Serà al Rose Bowl Stadium de Pasadena, un partit que es disputarà el dimecres dia 22 a les 5:00, hora catalana.

Després d'aquest primer partit, l'expedició blaugrana es desplaçarà fins a San Francisco i dissabte, 25 de juliol, s'enfrontarà al Manchester United al Levi's Stadium de Santa Clara (22.00 hora catalana).

El Barcelona abandonarà l'endemà la Costa Oest dels Estats Units per creuar el país rumb a Washington. Dimarts 28 de juliol (2.00 hora catalana del dimecres 29) disputarà un tercer amistós contra el Chelsea, al FedEx Field de Landover, abans de volar de tornada cap a la ciutat de Barcelona.