Stephen Cummings (MTN Qhubeka) va ser el més llest de la classe ahir i, mentre els francesos Romain Bardet i Thibaut Pinot (LFJ i AG2R) especulaven amb la victòria, va aconseguir arrabassar-los-la en els metres finals i donar el primer triomf d'etapa a un equip africà. Precisament ahir, el conjunt sud-africà celebrava el Dia de Mandela, ja que el 18 de juliol es recorda la data de naixement del finat dirigent sud-africà, i van voler retre-li homenatge amb un casc que lluïen en exclusiva per a l'ocasió.

Tots els focus, però, estaven centrats en el grup de favorits i en què passaria en els últims quatre quilòmetres, en què enfilaven el port de segona categoria de Croix Neuve, que es coronava a un quilòmetre de l'arribada a l'aeròdrom de Mende. Abans que el grup dels millors arribés a aquest punt ho havien fet els escapats del dia, un grup que va arribar a tenir fins a 20 integrants i que tingueren una renda màxima de set minuts i mig, però que es va anar desintegrant en els últims quilòmetres, amb el resultat de la victòria de Cummings.

L'última pujada la va animar el colombià del Movistar Nairo Quintana, que va llançar un atac que va treure de punt tothom excepte el líder, Chris Froome, que va saber aguantar la roda del colombià i, fins i tot, va ser capaç d'esprintar-lo en els últims metres per treure-li un segon a l'arribada.

Quintana, amb el seu atac, va aconseguir despenjar, entre d'altres, Tejay van Garderen i, així, va poder fer-se amb el segon lloc a la classificació general, en què cedeix 3 minuts i 10 segons al líder, Chris Froome. Valverde és quart.