El pilot francès de Fórmula 1, Jules Bianchi, va morir ahir després d'estar nou mesos i mig en coma. Bianchi va patir un accident el passat 5 d'octubre, durant el Gran Premi del Japó. La família va donar a conèixer la notícia a través d'un comunicat publicat al compte oficial de Twitter del pilot, així com en altres xarxes socials, informant que "ha lluitat fins al final, com sempre ho havia fet, però avui [ahir] la seva lluita per la vida ha arribat al seu final".

L'accident del pilot francès es va produir durant el Gran Premi del Japó, quan el seu monoplaça, un Marussia, va impactar contra la grua que retirava el cotxe accidentat de Sutil (Sauber). Just després de l'accident Bianchi va ser traslladat a l'hospital de Mie, on va ser operat de les greus lesions al cap i, posteriorment, quan ja l'havien pogut estabilitzar, va ser traslladat a l'Hospital Universitari de Niça, prop del domicili de la seva família on, finalment, ahir va morir.

El món de la Fórmula 1 ha quedat consternat per la notícia de la mort del jove pilot, de 25 anys, i ha donat àmplies mostres de condol a la família Bianchi, a les quals també s'ha sumat el President de la República francesa, François Hollande, que considera que "perdem una de les millors promeses".