El britànic Chris Froome (Sky) va treure el fuet en el primer assalt pirinenc i, pujant com un avió, va donar un espectacular cop d'efecte al Tour de França, ja que va destrossar tots els seus rivals, sense pietat, deixant al més proper a la general, el nord-americà Tejay Van Garderen, a 2.52 minuts.

Froome va volar en solitari en els últims 6 quilòmetres, sense resposta alguna de les seves adversaris, als quals va deixar clavats, sense respiració. Va entrar en meta avançant el doblet de l'Sky, ja que Richie Porte el va seguir a 59 segons. Porte fins i tot va evitar que aconseguís segons de bonificació el colombià Nairo Quintana, l'únic que va tractar de seguir a Froome, però a distància. Li va endossar a Quintana 1.04 minuts.

L'ascens va ser gloriós, històric, per Froome. Per a la resta un calvari. Només cal veure les diferències: 2.09 minuts a Alejandro Valverde, 2.28 a Van Garderen. 2.51 a Alberto Contador, el gran derrotat de la jornada, i 4.25 a Vincenzo Nibali, que va dir adéu a la possibilitat de revalidar el seu títol.

En terra de mosqueters, Froome va treure l'espasa i no va deixar canya dreta. Per què esperar més. En l'estrena de la muntanya Froome va deixar més de mig Tour decidit, i no perquè no quedin encara molts assalts per disputar, sinó per la demostració d'un estat de forma que va menjar la moral dels seus enemics, resignats a l'evidència que el guanyador del Tour 2013 va directe a pel segon.

En un concert magistral de Froome en el dia de la Festa Nacional francesa el col·loca en la bona senda cap a París. Llueix el mallot groc amb diferències molt serioses. El segueix Van Garderen a 2.52, Quintana, superat en el seu terreny, estan en podi a 3.09. I a partir d'aquí Valverde i Contador sobrepassen els 4 minuts de retard i Nibali s'enfonsa als 7.

Després del descans a Pau es va desencadenar la tempesta britànica a la calorosa desena etapa disputada entre Tarbes i La Pierre Saint-Martin, jornada de 167 quilòmetres en l'inèdit ascens final Froome va rematar l'emboscada de l'Sky, equip que va estar a l'altura del seu líder .

Quan el general Froome li va fer el gest a Porte d'anar «al màxim» l'australià es va activar i va destrossar la carrera. Contador, Valverde i Van Garderen van iniciar el seu calvari particular. Nibali ja feia temps que marxava a ritme cicloturista. L'Sky va anul·lar la tàctica del Movistar de portar l'etapa ràpida per a la rematada de Quintana. La carta la tenia el líder. Froome va treure el «molinet» des de lluny, a 6 quilòmetre de meta, i va fer mal de veritat per deixar el Tour molt ben encarrilat.