En la gran temporada de l'Spar Citylift Girona en el curs passat, en què es varen proclamar per primer cop campiones de Lliga Femenina -1, el joc interior va ser una de les armes clau de les gironines tant en l'etapa de Ramon Jordana com en la de Roberto Íñiguez. Estadísticament, Ify Ibebwe va ser la gran sensació de la competició, mentre que Gidden es va convertir en una pivot dominant i, ara, quan l'equip de Fontajau ha de fer el salt a l'Eurolliga, l'econòmica no ha permès renovar a cap de les dues al mateix temps que Jael Freixanet, peça determinant en l'estabilitat del bloc català dels últims anys al vestidor, ha decidit agafar-se un any sabàtic del bàsquet professional per acabar els seus estudis a Finlàndia. Així, l'Spar Citylift Girona només ha pogut retenir a una de les seves quatre interiors: la veterana Vita Kuktiene. La lituana, que va ser decisiva en la victòria a Salamanca en el primer partit de la final, tindrà tres noves companyes en el joc interior: la seva compatriota Lina Pikciute, la jove talent grega Artemis Spanou i la nord-americana amb passaport macedoni Ashley Paris que ahir va tancar la seva incorporació a l'Spar Citylift Girona. «Crec que hem fet un joc interior prou compensat, tinguen en compte el nostre pressupost», explica el director esportiu del club, Pere Puig, que, a més, destaca el fet de no haver «gastat cap plaça d'extracomunitària amb les pivots».

La darrera peça a incorporar-se en aquest joc interior ha estat Ashley?Paris. Una nord-americana de 27 anys i 1,91 d'alçada, que no ocupa plaça d'extracomunitària perquè té la nacionalitat de Macedònia, i que la temporada passada va fer bons números a Rússia, on va ser la màxima rebotadora de la competició amb l'Energy Ivanovo (11,6 punts i 10,7 rebots per partit). Formada a la Universitat d'Oklahoma, Paris ha jugat a la WNBA amb Atlanta i té una llarga experiència europea, sobretot a la lliga turca. A Girona compartirà la posició de cinc amb Pikciute, mentre que Kuktiene i Spanou tenen més facilitat per jugar obertes. «No hi ha cap cinc pura com era Gidden, però crec que es complementaran bé entre les quatre», apunta Puig.

Amb el joc interior tancat, el fitxatge de l'aler sèrbia Adrijana Knezevic i les renovacions de Jordana i Carbó, l'Spar Citiylift Girona ja té set jugadores confirmades per encarar la temporada del salt a l'Eurolliga.