La temporada 2015-2016 està a punt de començar per a nou clubs gironins que competiran aquest any entre la Tercera Divisió i la Primera Catalana. Figueres, Palamós i Peralada ho faran a Tercera mentre que Girona B, Lloret, l'Escala, Farners, la Jonquera i l'Abadessenc ho faran a Primera.

L'equip que comença a treballar més aviat és el Figueres, que ho farà demà. L'equip d'Eduardo Vílchez torna a la feina per a intentar repetir una temporada tan bona com l'anterior i amb el desig de millorar-la. L'equip figuerenc ha renovat gran part del bloc de jugadors que van aconseguir fer el play-off la temporada passada i s'han reforçat amb jugadors que complementaran a la perfecció. El primer partit de pretemporada el jugaran davant l'Olot, el proper 25 de juliol. Ja a l'agost, els espera el Torneig de l'Estany, la Copa Catalunya davant el Peralada, el Marca de l'Ham, l'Esplais i el Bisbalenc. Si superen el Peralada a primera ronda de la Copa Catalunya, jugaran un altre partit a l'agost davant el guanyador del duel entre el Manlleu i l'Olot.

Joan Mármol seguirà al capdavant d'un Palamós que s'ha reforçat amb jugadors cridats a ser puntals i importants com Roger Matamala. L'equip palamosí realitzarà el primer entrenament el proper dimecres 22 de juliol i no serà fins al dia 1 d'agost que jugui el primer amistós de la pretemporada davant el Girona B. La Jonquera, el Sabadell i el Llagostera, aquest últim amb motiu de la presentació del primer equip.

Fins a onze incorporacions ha realitzat el Peralada per competir a Tercera Divisió, per segon any consecutiu, i per fer-ho el capità del vaixell serà Arnau Sala, acompanyat de Xavi Punsí. Els tècnics posaran l'equip en marxa el proper dilluns 20 de juliol per preparar els partits de pretemporada davant el Girona, el Figueres en Copa Catalunya, el Vilamalla i el Ribetana.

Sis representants a Primera

Amb l'ascens de l'Abadessenc, seran sis els equips gironins que militin a la categoria. Ens esperen un bon nombre de derbis provincials i tots els equips tenen la plantilla pràcticament definida. Precisament el conjunt del Ripollès ha estat el primer en tancar el mercat de fitxatges i espera el debut amb il·lusió a la categoria. El club ha apostat per la continuïtat de gran part del grup que va aconseguir l'ascens. Només són cinc les incorporacions que ha realitzat l'Escala, que ha renovat la majoria de la plantilla. L'equip de l'Alt Empordà va realitzar una magnífica temporada l'any passat, acabats d'ascendir, i voldran millorar els èxits lluitant per un somni més ambiciós. Un dels equips que també ha tingut moviments a la banqueta és el Farners, que amb l'arribada de Miquel Muñoz i Lluís Padrós, juntament amb nou incorporacions, buscaran millorar els registres de l'any anterior. De fet aquest és l'objectiu de tots els equips gironins de la categoria, com és el cas del Girona B, que amb Nacho Castro a la banqueta tornarà a apostar pels juvenils que van acabar el futbol base, assolint l'ascens a Divisió d'Honor, com a principals novetats. Per altra banda, la Jonquera segueix revolucionant l'equip i ha tornat a anunciar un capítol de baixes i incorporacions amb la intenció de no fer patir l'equip com la temporada passada. Finalment, el Lloret parteix també sabent que gran part del bloc de l'anterior campanya ha renovat, amb jugadors importants com Ros, Peti o Narcís i amb Edu Urdiales a la banqueta. Els gironins, preparats per competir.