La zona esportiva de Fornells de la Selva va ser l'epicentre del BTT català aquest cap de setmana amb la celebració dels Campionats de Catalunya de BTT-XC amb els millors especialistes del país. El biker de Santa Coloma de Farners, que diumenge s'havia proclamat campió d'Espanya, va ser una de les atraccions diumenge imposant-se en la categoria cadet mentre que Ismael Ventura i Anna Villar varen guanyar en les dues categories elit. Frances Guerra i Alejandro Gómez van completar el podi masculí i Clàudia Galicia i Sandra Santanyes el femení.

Els organitzadors, Club BTT Fornells, varen preparar un atractiu circuit de 10 quilòmetres pels corriols de la població que, en total, va reunir uns 450 participants a Fornells. El dissabte es varen celebrar els campionats escolars, amb circuits adaptats a cada categoria pels voltants de la zona esportiva, que van varen reunir uns 170 nens.

Els podis en les diferents categories varen ser: Elit (Ismael Ventura, Francesc Guerra i Alejandro Gómez); Sub-23 (Roberto Bou, Mario Sinues i Gerard Álvarez); Júnior (Josep Duran, Ivao Castellà i Arnau Doñate); Màster 30 (Israel Nuñez, Pablo Egeda i Albert Planas); Femení Elit (Anna Villar, Clàudia Galícia i Sandra Santanyes); Femení sub 23: Chloe Passelande, Júlia Blanch i Judith Forés); Cadet (Jofre Cullell, Àlex Martín i Didac Carvacho ); Màster 40 (Francesc Carnicer, Pere Joan Roig i Santi Martinez); Màster 50 (Francisco Guerra, Pere Batllori i Francisco Martinez), Màster 60: (Robert Baserba, Carlos Jordà i Miguel Pericas); i Femení Júnior (Magda Duran, Sara Gai i Blanca Vallès).