Novak Djokovic va aconseguir ahir el seu tercer títol de Wimbledon després de superar, en quatre sets, el suís Roger Federer, que haurà de deixar per a una altra ocasió la conquesta del seu vuitè títol sobre l'herba de l'All England Tennis Club.

El serbi, de 28 anys, aconsegueix doncs revalidar el títol aconseguit l'any passat any, i deixa Federer sense l'esperada revenja. Dues hores i 55 minuts va trigar Djokovic a superar el suís, amb un marcador de 7-6 (1), 6-7 (10), 6-4 i 6-3.

Davant 15.000 espectadors, el duel entre els dos tennistes va començar puntual i el primer set va ser d'igualtat màxima, amb Djokovic buscant el joc de fons, mentre que Federer es mostrava més ràpid, amb pujades a la xarxa i buscant punts curts. El primer parcial es va haver de resoldre al desempat i va caure del costat de Djokovic, després de 45 minuts d'intercanvi de cops.

El segon va anar pel mateix camí, però va patir un final més dramàtic, ja que Federer va salvar fins a cinc pilotes de set abans d'empatar el partit en una mànega de 65 minuts.

A partir d'aquí, però, el suís va començar a notar el cansament després de dos parcials molt intensos, mentre que Djokovic aprofitava els errors no forçats del seu rival (fins a 35) per acabar adjudicant-se el tercer set per 6-4. La pluja va fer acte de presència a la pista central, de manera que que el joc es va haver d'aturar vint minuts, amb 3-2 i servei per a Djokovic.

El quart set ja va ser el definitiu. Djokovic va aprofitar els errors d'un Federer que lluitava més amb el cor que amb el cap i que no trobava la manera d'aturar els cops guanyadors del serbi. Amb un 6-3 en el quart set Djokovic tancava el partit i deixava Federer sense el seu vint-i-vuitè títol de Grand Slam.