Chris Froome va poder salvar el mallot groc que l'acredita com a líder del Tour de França després de la contrarellotge per equips que es va disputar ahir. En un dur recorregut de només 28 quilòmetres, l'equip més ràpid va ser el BMC, el màxim favorit, però no va aconseguir la renda suficient perquè el seu cap de files, el nord-americà Tejay Van Garderen aconseguís arrabassar els honors del maillot jaune a Froome. El britànic, que va fer anar a un ritme endimoniat els seus companys d'equip pràcticament tota l'etapa, va haver de frenar una mica a l'última pujada per esperar Nicolas Roche, el cinquè component de l'equip i últim home que compta en l'arribada.

Aquesta espera els va costar l'etapa als corredors de l'Sky, que van entrar a només 63 centèsimes dels homes del BMC. En tercer lloc el Movistar de Valverde i Quintana, que hauria optat a la victòria si no hagués estat per un malentés en la penúltima pujada, en què Valverde i Quintana, enmig de la cridòria del públic, no es van adonar que havien deixat despenjat la resta del grup i van perdre quatre segons a la línia d'arridada

Rere aquests tres equips, la resta, amb el Tinkoff de Contador i Sagan a gairebé mig minut i l'Astana de Nibali a 35 segons. En la general Contador puja al cinquè lloc, però ara perd més d'un minut (1:03) respecte a Froome i Nibali és tretzè, a 2:22. Valverde és setè, a 1:50, mentre Quintana ocupa el novè lloc a 1:59.

Un dels més perjudicats va ser el català Joaquim Rodríguez, que va veure com el seu equip, el Katusha, perdia 1:53 a la línia d'arribada i ara ocupa el divuitè lloc de la general a 3:52 del líder.

Avuit toca etapa de descans a Pau, abans d'afrontar les etapes dels Pirineus, jornades en què han de començar a aparèixer els favorits i s'han de marcar les primeres diferències.