Serena Williams va deixar sense premi gros Garbiñe Muguruza derrotant-la en la final del torneig de Wimbledon. Muguruza, que s'havia plantat a una final de Grand Slam per primer cop en la seva carrera, va veure com l'experiència de Williams podia amb les seves ganes i queia davant la nord-americana per un doble 6-4 en un partit que va durar una hora i 22 minuts.

La hispanoveneçolana, que ha donat un pas de qualitat realment important sobre l'herba de l'All England Tennis Club, va haver-se de rendir davant tot un portent del tennis que, a més, ja apunta seriosament a aconseguir el Grand Slam aquesta temporada, cosa que només han aconseguit Steffi Graf, Margaret Court i Maureen Connolly.

En els primers jocs, però, semblava que qui més seguretat tenia en les seves possibilitats era Muguruza, mentre que Williams es mostrava erràtica i només en el primer joc ja va signar tres dobles faltes. Aquest inici va propiciar que Muguruza es posés 3-1 per davant en el tempteig, però de mica en mica, la nord-americana va començar a trobar el seu tennis i, després de 44 minuts de partit, va aconseguir fer-se amb el primer joc trencant, per segona vegada, el servei de Muguruza.

Garbiñe es va descentrar al principi del segon set i, molt estàtica, no trobava com aturar els primers serveis de Serena, a 180 quilòmetres per hora. Williams pressionava i va aconseguir posar-se 5-1 i amb el servei a favor. Però el millor tennis de Muguruza va tornar a sortir i va servir perquè Williams hagués d'acabar suant el segon set, però, amb 5-4 i servei a favor de Muguruza, Williams va tirar d'experiència i va aconseguir el trencament que li donava el 21 títol de Grand Slam de la seva trajectòria. Williams li va dir a Muguruza, en finalitzar el partit: "no estiguis trista, d'aquí a molt poc estaràs aquí guanyant el títol".