La novena ronda de la temporada al Campionat del Món de Moto3, celebrada aquest diumenge al Gran Premi GoPro d'Alemanya al circuit de Sachsenring, ha acabat amb la cinquena victòria de l'any per al líder de la classificació provisional Danny Kent (Leopard Racing), que s'imposava així al seu company d'equip Efrén Vázquez ja Enea Bastianini (Gresini Racing Team Moto3).

Romano Fenati (SKY Racing Team VR46), Niccolò Antonelli (Ongetta-Rivacold) i Jorge Navarro (Estrella Galicia 0,0) els seguien a continuació, tancant la llista dels deu primers Brad Binder (Red Bull KTM Ajo), Alexis Masbou ( SaxoPrint RTG), Andrea Locatelli (Gresini Racing Team Moto3) i Niklas All (RBA Racing Team).

Abans de començar la cursa es redefinia la graella a causa de les sancions que arribaven fins a onze pilots per alentir el seu ritme durant la QP de dissabte. D'altra banda, en la jornada anterior es confirmaven les absències de Miguel Oliveira (Red Bull KTM Ajo) i Juanfran Guevara (Mapfre Team Mahindra) per les seqüeles de les seves respectives caigudes en entrenaments.

A la sortida Hanika prenia la davantera, seguit de Vázquez, Kent, Bastianini i Martín. No obstant això, abans de completar-se la primera volta, Kent ja havia assumit el cap de carrera que es disputava a continuació amb Bastianini. Binder també entraria en la baralla.

Per darrere dels dos pilots de cap rodaven Bastianini, Brad Binder, Hanika, Antonelli, Martín, Masbou i Navarro.

El ritme mostrat per Kent durant els entrenaments li donava una oportunitat d'or per escapar durant la volta 4. Durant les següents només Vázquez es marxaria després de la roda de Kent, alhora que es produïen la caiguda de Fabio Quartararo (Estrella Galicia 0,0) i l'abandó de Francesco Bagnaia (Mapfre Team Mahindra).

Quan quedaven 12 voltes de les 27 a què es disputava la cursa, el wildcard local Maximilian Kappler (Saxoprint RTG) patia una caiguda, alhora que l'elevada temperatura ambient i en l'asfalt assegurava problemes de pneumàtics a tots els pilots arribada l'última part de la cursa. D'altra banda, Fenati ja havia aconseguit contactar amb el segon grup i el mateix feien Locatelli, Martín, Oettl i All, desè tercer.

Quan tot just quedaven tres voltes, Kent acumulava més de vuit segons d'avantatge sobre Vázquez, que al seu torn estava a més de dos del gran grup perseguidor. En aquest Fenati havia pres el control, mentre que més endarrerides María Herrera (Husqvarna Factory Laglisse) i Ana Carrasco (RBA Racing) impactaven entre si per quedar fora de carrera per caiguda.

En l'última volta l'únic lloc al podi per decidir era per Bastianini. Kent es feia amb la seva cinquena victòria de l'any i Vázquez amb el seu quart podi de la temporada.

Entre la resta dels pilots espanyols, Jorge Martín (Mapfre Mahindra Aspar) acabava dotzè i Isaac Viñales (Husqvarna Factory Laglisse) divuitè.

La propera cursa del Campionat del Món de Moto3 se celebrarà el 9 d'agost al Gran Premi Red Bull d'Indianapolis.

Lesionat

La penalització de tres llocs en graella imposada per Direcció de Carrera a 11 pilots de Moto3 per esperar rodes en entrenaments, amb Isaac Viñales i María Herrera entre els sancionats, complicava una mica més la remuntada que tenien com a objectiu els pilots del Husqvarna Factory Laglisse.

L'altra part d'aquesta sanció comportava que tots els pilots implicats no podien sortir a pista durant els 10 primers minuts del warm-up. En aquesta sessió, escurçada a la meitat per la dupla de l'equip, Isaac Viñales ha tingut un desafortunat incident que li ha llastat per a la carrera. Després de patir un ensurt durant una de les seves voltes en el warm-up, Isaac s'ha dislocat un lligament del genoll esquerre i ha hagut de disputar la cursa amb moltes dificultats, ja que 10 de les 13 corbes del circuit de Sachsenring són a esquerres . Així les coses, Viñales ha pogut acabar la cursa encara que a causa d'aquests problemes no ha pogut puntuar.