La sessió entrenaments classificatoris del Gran Premi GoPro de Moto3 a Sachsenring ha deixat a Danny Kent (Leopard Racing) al capdavant de la graella de cara a la cursa de diumenge, aconseguint un registre de 1'26.420. Al pilot britànic l'acompanyaran en primera línia Enea Bastianini (Gresini Racing Team Moto3) i Karel Hanika (Red Bull KTM Ajo).

Fabio Quartararo (Estrella Galicia 0,0), Efrén Vázquez (Leopard Racing) i Andrea Locatelli (Gresini Racing Team Moto3) sumaven les sis primeres posicions, tancant la llista dels deu primers Jorge Martín (Mapfre Team Mahindra Aspar), Jorge Navarro ( Estrella Galicia 0,0), Andrea Locatelli (Gresini Racing Team Moto3) i Niklas All (RBA Racing Team).

La sessió començava amb el britànic Kent, que havia dominat amb mà de ferro les tres sessions prèvies d'entrenaments lliures a Sachsenring, buscant temps ràpids de forma immediata. El seu temps inicial de 1'24.436 ja rebaixava la pole de l'any passat a mans de Jack Miller.

En aquest moment, Juanfran Guevara (Mapfre Mahindra Aspar) patia una caiguda, que se sumava a la de la FP3 que ja li havia deixat un complicat informe mèdic amb molèsties i contusions al còccix, a més de la mà i el turmell drets.

Durant la primera part de la tanda, per darrere de Kent figuraven els espanyols Efrén Vázquez (Leopard Racing) i Isaac Viñales (Husqvarna Factory Laglisse), encara que tots dos a un segon aproximadament dels temps del britànic, que tornava així a exercir un domini absolut sobre tots els seus rivals.

Durant els minuts següents es produïa la caiguda del guanyador de la primera cursa de la temporada a Qatar, Alexis Masbou (SaxoPrint RTG), seguida de la de Karel Hanika (Red Bull KTM Ajo) al revolt tres. Poc després Niklas All (RBA Racing Team) envestia al revolt d'entrada a meta a la seva companya d'equip Ana Carrasco.

A 15 minuts del final Kent tornava a rebaixar la referència de la sessió fins 1'26.420. No obstant això, només uns instants després de produïa la caiguda del líder britànic, que arrossegava en ella a l'wildcard local Maximillian Kappler (SAXOPRINT-RTG).

Durant els últims compassos de la tanda el trànsit en pista s'intensificava, obstruint així la baixada de temps; una situació que beneficiava clarament a Kent, incapaç de tornar a pista després de la seva caiguda. Hanika i Quartararo ocupaven la segona i tercera places en aquest delicat moment. Finalment era Bastianini qui es feia amb la segona posició.

Entre la resta dels pilots espanyols Viñales finalitzava catorzè, Carrasco acabava vintè quarta; Guevara vintè sisè i María Herrera (Husqvarna Factory Laglisse), que havia caigut durant la FP3, era vintè vuitena.

El pilot de Llançà ha declñarat al final de la cursa: "Tenim una bona posada a punt de xassís i estem contents amb la configuració que hem aconseguit. En els revolts lents ens acoblem bé i anem molt ràpids però ens cal un petit plus de motor. A veure si aquesta tarda ho podem aconseguir. Ja m'he acostumat a sortir des files una mica endarrerides així que tocarà remuntar com en les carreres anteriors. La classificació ha estat molt ajustada i si demà trobem aquest plus que ens falta podrem lluitar pels llocs davanters".

La cursa de Moto3 començarà diumenge a les 11.00 hora local.