Antequera va posar punt final, la setmana passada, al Campionat d’Espanya de tennis taula en totes les categories, amb la presència de Tennis Taula Tramuntana i CER l’Escala com a clubs altempordanesos. Ambdues entitats van presentar equips de base per als campionats a Màlaga i alguns d’ells van pujar el podi. Per una part, el Tramuntana comptava amb vuit jugadors a l’Estatal i va brillar amb llum pròpia la benjamina Jana Riera. Si l’any passat l’aleví masculí va meravellar, aquest cop el torn va ser per a la jugadora figuerenca, que va liderar l’equip en la seva categoria: en individuals es va proclamar campiona i va ser tercera en equips -al costat de Mercè Puig- i en dobles -amb la palista del Burgos Elvira Fiona Rad.

Competint en solitari, Riera va exhibir-se i es va mostrar superior en tot moment: no va perdre ni un sol set fins a aconseguir el títol de campiona i aquest divendres dia 10 ha estat reconeguda a l’Ajuntament de Figueres, juntament amb la resta d'integrants del Club. A Antequera, el Tramuntana també va desplaçar Sergi Grau, Bernat Muntada, Roger Muntada, Stuart Thomson, Toni Tuduri i Linda Thomsnon, que tot i fer un bon paper es van quedar a les portes del podi entre juvenils i prebenjamins.

Norbert i Iker freguen el títol

Per la seva part, el CER l’Escala va aportar tres jugadors a Màlaga: Norbert Tauler, Iker González i Guille Casas. El duet format pel palafrugellenc Tauler i l’escalenc González va obtenir el ­sotscampionat d’Espanya en dobles i, en equips -juntament amb Casas- van ser tercers.

A més de la participació del Tramuntana i del CER l’Escala, el Campionat d’Espanya comptava amb la presència de palistes locals, com la bascarenca Mariona Sáenz (Vic), segona en conjunts, i de la pontonenca Helena Colinas (Ciudad de Narón), que van participar en sub-23.