El migcampista turc Arda Turan, que ahir va ser presentat com a nou jugador del Barcelona per a les cinc pròximes temporades, es va mostrar convençut que, al club blaugrana, es donen «les millors condicions possibles» per oferir la seva millor versió. «Jugaré en el millor equip del món, amb els millors jugadors del món i al millor estadi del món. Vull viure-ho, gaudir-ne i, encara que sé que hi haurà competència a l'equip, aquí vull ensenyar el millor Arda», va afirmar el jugador.

Turan va ser el protagonista absolut d'un acte de presentació atípic, que serà recordat per l'horrible traducció del turc -idioma en el qual s'expressa el jugador- i l'absència de representació institucional del club català, immers en el procés electoral. Acompanyat únicament de Josep Miquel Terés, membre del departament de comunicació del Barça, Arda va dedicar, primer, unes paraules d'agraïment a l'Atlètic de Madrid, que rebrà 34 milions d'euros més 7 de variables pel seu traspàs, i al seu anterior entrenador, Diego Pablo Simeone: »Si avui sóc aquí, és en bona part gràcies a ells».

Per a l'internacional turc, arribar al Barcelona en plena maduresa futbolística -28 anys- és un somni fet realitat, i ha revelat que, quan va conèixer l'interès del club blaugrana, no s'ho va pensar dues vegades. «Tenia moltes ofertes, però va ser sortir això del Barça i vaig rebutjar-ho tot. Va ser enfundar-me la samarreta i ja estava nerviós. Sóc allà on he volgut ser tota la meva vida», va assegurar. Ara, Arda haurà d'esperar mig any per poder jugar en el seu nou club, a causa de la sanció de la FIFA a l'entitat blaugrana, «però sis mesos passen ràpid i, al final, acabaré defensant aquesta samarreta», va apuntar, optimista.

Al Barcelona hauria d'entrar en les rotacions del centre del camp, on probablement s'alterni amb Rakitic i Iniesta, al qual idolatra des de fa temps. «De sempre he dit que Messi és el millor del món, però el meu ídol és Iniesta», va reconèixer ahir Arda, que tampoc sent responsabilitat per cobrir el forat que ha deixat la marxa de Xavi Hernández.