El taekwondista vilafantenc i figuerenc Joel González ha estat tercer, aquest dijous al matí, en la 28a edició de l´Universiada d´Estiu, que té lloc a Gwangju (Corea del Sud). El del Tae Sport ha cedit a les semifinals a la categoria de -68kg contra el turc Berkay Akyol, que s'acabaria emportant la medalla d'or en superar a la final el coreà Dae Han Ryu. En la lluita per la final, Joel ha caigut per 0-0 en una decisió polèmica:"El sabor és agredolç, 0-0, punt d'or, un registre per a ell (Akyol). Tinc els meus dubtes amb el sistema KP&P!", ha explicat l'empordanès a les xarxes socials, si bé ha apuntat que "la qüestió és no caure del podi, anem a buscar Río (Jocs), costarà, però ningú va dir que fos fàcil".

Pel camí, Joel s'havia desfet de Kayrat Sarymsakov (3-0), del Kazakhstan; d'Arsalan Khan (8-1), del Pakistan; i de Leonardo Cheiban (3-2), del Líban.

Joel ha competit a la categoria de -68 kg, la que es prepara per a classificar-se pels Jocs Olímpics de Río. Cal recordar que perquè Joel entri directament als jocs de Brasil del 2016 ha de quedar, a finals d´aquest any, entre els sis primers del rànquing olímpic. Actualment, el taekwondista altempordanès ocupa el sisè lloc, i si en els pròxims sis mesos el manté o el millora, disputarà els seus segons Jocs. A l´Universiada de Corea, Joel hi ha arribat amb la medalla de bronze aconseguida el juny passat en els Jocs Europeus de Bakú (Azerbaidjan).