L'alemany André Greipel va sumar ahir el seu segon triomf d'etapa en la present edició del Tour de França en la primera arribada agrupada, per davant de l'eslovac Peter Sagan i del britànic Mark Cavendish.

La general no va patir canvis, amb el també alemany Tony Martin com a mallot groc, amb 12 segons d'avantatge sobre el britànic Chris Froome i 25 davant del nord-americà Tejay van Garderen. Si fa tres dies a la meta de Zelanda Greipel es va imposar en un esprint molt reduït per l'absència d'alguns dels millors arribadors del gran grup, sorpresos en una caiguda, en aquesta ocasió va guanyar a Amiens amb tots els tenors disputant la victòria.

L'alemany va demostrar ser el més fort de l'edició, encara que la seva temporada no feia presagiar que estaria tan fort en el Tour. El «goril·la de Rostock», de 32 anys, va sumar així el seu vuitè triomf en la Gran Boucle, on des de 2011 ha aixecat els braços almenys en una ocasió. A Amiens va marcar perfectament els temps per superar els seus rivals, en particular un Sagan, que també va ser segon a Zelanda i que suma ja tretze segons llocs en les seves tres participacions al Tour.

L'etapa es va córrer amb molts nervis per por dels ventalls, davant les fortes ratxes de vent que bufaven en el recorregut. Una tensió que va provocar una forta caiguda a 20 quilòmetres per a la meta en què es van veure involucrats uns 30 corredors, entre ells el francès Thibaut Pinot, tercer de la passada edició, però cap dels altres favorits per a la general.

Contador és positiu

El corredor espanyol de l'equip Tinkoff Alberto Contador va acabar l'etapa d'ahir lluny de Chris Froome, el que era el seu objectiu abans de començar. Tot i això, el ciclista de Pinto feia un balanç positiu de les cinc primeres etapes de la competició, en la qual ocupa la vuitena posició a la general a 48 segons del líder, Tony Martin. Contador està convençut de seguir treballant «dia a dia» a l'espera de millors resultats. Va considerar que el moment clau de la present edició del Tour de França serà quan aquest arribi a la muntanya, ja que, en paraules seves, «les etapes de muntanya posaran a cadascú allà on li pertoca».