L'alemany Tony Martin va sorprendre amb un atac a dos quilòmetres de la meta de Cambrai per vèncer en la quarta etapa del Tour de França i arrabassar el mallot groc al britànic Chris Froome. El ciclista de l'Etixx estava a un segon de Froome a la general, en què no hi va haver diferències entre els favorits. Ara la lidera amb dotze segons d'avantatge sobre el britànic de l'Sky i 25 davant del nord-americà del BMC, Tejay van Garderen.

En l'etapa més llarga de l'edició, el germànic va aconseguir la seva segona victòria en línia, després de la de l'any passat a Mulhouse, a les que suma tres triomfs en contrarellotge, la seva especialitat, en la qual és campió del món.

Una lluita contra el crono va ser la que va fer per escapar-se en dos quilòmetres del grup que havia sobreviscut al pas pels set sectors empedrats que marcaven l'etapa d'avui, en què va intentar guanyar temps l'italià Vincenzo Nibali, però no va aconseguir avantatge amb els altres favorits per al triomf final. Del grup dels supervivents d'aquesta selecció va sorgir Martin, que en les tres etapes anteriors s'havia quedat amb la mel als llavis en la seva recerca del mallot groc. A la meta d'Huy de la vigília l'hi havia arrabassat per 6 dècimes Froome i el ciclista alemany es va llançar en la seva recerca. Un atac que va sorprendre el grup perseguidor, on cap equip va prendre la responsabilitat de la caça, el que sumat als seus dots de rodador li van permetre entrar en Cambrai amb 3 segons d'avantatge.

El ciclista madrileny va tenir problemes amb la roda del davant que li impedien córrer amb normalitat. Tot i això, al final de l'etapa es va mostrar satisfet perquè la roda va aguantar, després que se li avariés a 25 quilòmetres de l'arribada. Es va mostrar agraït cap a Peter Sagan, que el va ajudar i es va sacrificar amb els problemes de Contador. Avui, després de la tensió dels dos últims dies, arriba una etapa que, sobre el paper, s'hauria de decidir a l'esprint.