Dos dels membres de la precandidatura a la presidència del FC Barcelona de Josep Maria Bartomeu van presentar ahir el seu programa de «màrqueting i patrocini», amb el qual asseguren que el Barça arribarà a obtenir uns ingressos de 1.000 milions d'euros en la temporada 2020-21.

Així ho van assegurar l'exdirectiu Manel Arroyo i Oriol Tomás, que s'incorporaria a la junta en cas que aquesta sortís guanyadora en les eleccions del pròxim 18 de juliol. «Hem aconseguit uns beneficis de 113 milions d'euros des del 2010 i hem passat de 400 a 600 milions en dos anys», va especificar Arroyo. Un objectiu que aconseguiran amb una «globalització comercial» que inclou la creació de noves escoles, un «increment dels esforços a l'àrea del màrqueting» i «arribant a acords amb els jugadors perquè part dels seus drets es quedin al club».

En aquest sentit, s'han referit al Manchester United, que «té un equip de 80 persones treballant en el màrqueting i el patrocini», gràcies al qual és actualment el club que més ingressa del món en aquest aspecte. El pla proposat, a més, inclou un nou patrocini per a la samarreta d'entrenament. Els membres de la candidatura de Bartomeu van definir el patrocini, tant de la samarreta oficial com de la d'entrenament, d'«imprescindible» per aconseguir uns objectius que «no serien possibles amb patrocinis com el d'Unicef».

Un altre dels grans reptes és la «renovació del contracte amb Nike», un contracte que en el seu moment «va estar ben elaborat» però ara mateix està «desfasat».

«Hem de ser el club amb el contracte més important del món en patrocini de les samarretes i estem segurs d'arribar a un acord amb ells», van assegurar. Segons Tomás, «la botiga del Barça és la segona botiga en facturació del món amb uns 35 milions d'euros» i la intenció de la precandidatura és «exportar aquest model a altres ciutats del món».

Altres factors que permetran arribar a l'objectiu seran «un increment de facturació pels drets audiovisuals» i una millora de «la difusió i la cobertura» dels partits del Barça. L'últim punt del seu programa de 'màrqueting i patrocini' té relació amb l'«Espai Barça» -la reforma de l'estadi- que a part del patrocini de l'estadi inclourà ingressos pels «paquets VIP», així com «més varietat en la restauració i en l'activitat diària del Camp Nou». De la seva banda, Josep Maria Bartomeu va parlar sobre el fitxatge d'Arda Turan, amb el qual es va mostrar «totalment d'acord».

Va parlar també de les declaracions de Joan Laporta, que que va assegurar que podria contractar Paul Pogba aquesta mateixa temporada. «Qualsevol precandidat pot utilitzar els noms que vulgui però hauria de parlar amb Luis Enrique i amb el cos tècnic abans de qualsevol operació», va opinar Bartomeu sobre el seu rival.