Joaquim Purito Rodríguez (Katusha) es va convertir en una fletxa al Mur d'Huy i va alçar els braços com a vencedor de la tercera etapa, al final d'un cim de culte ciclista, on el britànic Chris Froome va sortir vestit amb el mallot groc després tornar a superar els seus rivals directes. Tres anys després es va abraçar amb la glòria, en el mateix escenari on acaba la Fletxa Valona. Rodríguez va aprofitar la seva explosivitat, única per a aquest tipus de finals, per rematar la seva segona etapa al Tour, als 36 anys, i un dia després d'entrar «fet pols» a la meta. Una forma dolça de ressuscitar.

«Purito» va arrencar en un lloc diferent a l'habitual de la clàssica. L'última recta se li va fer eterna, però va aconseguir celebrar «una victòria especial» per davant de Chris Froome (Sky), incapaç de respondre al cop de destral del català i del francès Alexis Vuilllermoz (Ag2r), tercer, i de l'irlandès resident a Girona Dan Martin (Canondale Garmin). El britànic, que va buscar l'etapa amb afany, torna a somriure vestit amb la peça daurada. Va trencar el grup principal en l'últim quilòmetre, va atacar amb el seu molinet habitual i va deixar clar que és el més fort dels grans favorits. Froome va treure profit a la seva ambició. Va allunyar en 11 segons el grup de Nibali, Valverde, Quintana i Van Garderen, i 18 a un Alberto Contador que es va quedar clavat amb l'atac del cap de l'Sky. Un símptoma de poder del kenyà blanc i de debilitat del de Pinto la vigília de les llambordes, on avui també hi haurà «ball».

«No m'ho creia quan he vist que no em seguia ningú. Una sorpresa vestir de groc. Mai és aviat, això és meravellós», va assenyalar Froome a l'arribada. «Queda molt Tour, tota la muntanya». A aquesta idea s'agafen els aspirants que segueixen Froome a la general, però les diferències ja no són un simple grapat de segons, ja es parla en molts casos de minuts. L'alemany Tony Martin el segueix a 1 segon i Van Garderen és tercer a 13. Els il·lustres veuen com es va distanciant a poc a poc el guanyador del Tour 2013. Alberto Contador, tres dies seguits perdent temps amb Froome, és vuitè a 36 segons. Nibali s'allunya a 1.38, Alejandro Valverde a 1.51, Nairo Quintana a 1.56 i Purito a 2 minuts. Pitjor li va anar al francès Thibaut Pinot, ja a 2.58.