El vent va ser el principal protagonista en una segona etapa del Tour de França que va estar carregada de sorpreses. Si tot segueix així sembla que el traçat presentat pels organitzadors no farà més que donar sopreses agradables als seguidors del ciclisme. Un tall de gairebé un minut i mig entre el grup guanyador, en què hi havia Contador i Froome, i el perseguidor, amb Quintana i Nibali. Les primeres diferències importants en la general, doncs, ja s'han començat a establir entre els màxims aspirants al triomf final i ara s'espera una reacció tant de Quintana com Nibali en les properes jornades, justament la tercera, que acaba en el mític Mur d'Huy i la quarta, una etapa molt llarga (223 quilòmetres) amb set trams de llambordes.

L'etapa va començar amb nervis i, des de l'inici, es va formar ja una primera escapada, tot i que sense corredors rellevants que, quan van començar a arribar els quilòmetres importants van tornar a ser engolits pel gran grup.

Els moviments dins el pilot s'anaven succeint i el primer seriós el va protagonitzar una fuetada del Tinkoff que deixava fora del grup a Valverde a 90 quilòmetres de la línia d'arribada.

Un segon ventall, aprofitant el vent lateral, instigat per l'Sky de Froome aconseguia fer més mal i seleccionava 25 ciclistes entre els que hi havia el britànic i Alberto Contador. Nibali i Quintana quedaven fora del grup d'escollits i veien com els queien les primeres diferències significatives a la línia d'arribada.

La manca d'entesa entre els 25 capdavanters, tots grans rodadors i pesos pesants dins del pilot, va fer que la distància entre els dos grups no fos superior al minut i mig, del contrari ja hi hauria hagut, possiblement, els primers grans perjudicats a la general.

Aquesta pèrdua de temps tant de Quintana com de Nibali fan preveure que les dues properes etapes Quintana voldrà mostrar la seva explosivitat al Mur d'Huy i començar a recuperar temps, mentre que Nibali buscarà repetir l'exhibició que va fer la passada edició en l'etapa de llambordes.