La validació de les paperetes que van presentar el dissabte els cinc aspirants a la presidència del Barça s'inicia avui fins dimecres, quan el club anunciarà els presidenciables que passaran el tall dels 2.534 suports mínims i es convertiran en candidats per iniciar la campanya electoral

Dissabte al Camp Nou, la majoria d'aspirants a la presidència es van desplaçar amb els seus ?equips per lliurar a la junta electoral els suports reunits, sent l'expresident Bartomeu el que més en va entregar, amb 9.124 paperetes, gairebé doblant el segon, que va ser el també expresident Joan Laporta, que va obtenir 4.802 avals dels socis, segons l'últim recompte oficial del FC Barcelona. Aquesta distància representa ja un clar indici del que podria passar el dia 18 de juliol al Camp Nou, quan se celebrin les eleccions.

Malgrat haver estat clarament favorit Laporta en els últims sondejos, en què va arribar a tenir còmodes posicions d'un 40% d'intenció de vot, la consecució del triplet l'últim mes sembla que ha donat una gran empenta a Bartomeu, que va entrar com a president al gener de l'any passat amb la dimissió de Sandro Rosell. Aquest no ha estat el cas del seu predecessor, encara que si bé Bartomeu ha aconseguit un gran nombre de suports, aquest s'ha situat en un 38% de les paperetes de socis. Es dóna el cas que en aquest període electoral, malgrat haver-se criticat des d'alguns precandidats la data de les eleccions i de no haver disposat de cap partit de futbol per a la recollida de firmes, la veritat és que aquells aspirants que inicialment haurien superat el tall de les 2.534 han reunit gairebé tants suports com els quatre que ho van fer el 2010.

Ara s'obre un espai de tres dies per validar les paperetes, encara que els aspirants que ja se senten candidats, i que ho sabran oficialment dimecres, continuaran amb les seves agendes per mostrar el seu programa. El primer acte hauria de reunir-los a tots a la Universitat de Vic, on s'han citat per al primer debat, encara que Bartomeu ha declinat la seva assistència. En el cas del debat de demà, la candidatura de Josep Maria Bartomeu té la intenció de derivar el seu segon, Jordi Cardoner, fet que podria generar el primer conflicte de campanya, ja que els organitzadors no tenen la intenció de comptar amb socis que no siguin els presidenciables.