El líder del Mundial de Fórmula 1, el pilot britànic Lewis Hamilton (Mercedes), va aconseguir vèncer en el Gran Premi de la Gran Bretanya amb un temps de 1 hora 31:27.729, acabant per davant del seu company d'equip, l'alemany Nico Rosberg i del també alemany Sebastian Vettel (Ferrari), mentres que l'espanyol Fernando Alonso (McLaren) va ser desè i va sumar el seu primer punt.

Hamilton va aconseguir sumar la seva cinquena victòria en les nou curses que s'han disputat d'aquest campionat i va aconseguir eixamplar les distàncies al capdavant de la classificació del Mundial.

Els pilots de Williams, Felipe Massa i Valtteri Bottas, van començar el gran premi molt forts i una excel·lent sortida els va portar a superar els dos Mercedes, però la marca alemanya va aconse?guir avançar-los en cursa gràcies a una tàctica magistral i es van haver de conformar amb el quart i cinquè lloc respectivament.

A més d'aquest inici espectacular, en què els Williams van superar els Mercedes, a la part posterior es van produir tres abandonaments, a més del del brasiler Nasr (Sauber), que no va poder començar la cursa.

Un xoc entre els dos Lotus de Grosjean i Maldonado en el primer revolt va provocar una topada amb Alonso, qui a la vegada impactava amb el seu company d'equip, Jenson Button, amb la conseqüència que els dos Lotus i el mateix Button van quedar fora de la competició només començar.

Poc després abandonava l'holandès Max Verstappen (Toro Rosso) amb problemes en el seu monoplaça i, a la segona meitat del recorregut també quedaven fora de competició el Red Bull de Daniel Ricciardo i el Toro Rosso de Carlos Sainz.

A la pista, la lluita entre els Williams i els Mercedes es va decidir per l'encert en l'estratègia de Lewis Hamilton, qui va anticipar les seves aturades, tan a mitja cursa com quan va fer acte de presència la pluja al circuit britànic, amb el qual aconseguia fer-se amb el primer lloc, seguit del seu company d'equip Nico Rosberg.

La mala gestió en els canvis de neumàtics, tot i tenir els dos cotxes liderant la prova, va privar als Williams d'acabar sobre el podi, ja que el Ferrari de Sebastian Vettel va aconseguir colar-se entre els Mercedes i els Williams en els darrers girs de la prova britànica.

Pel que fa a Alonso, la pluja de les últimes voltes li va permetre recollir el seu primer punt de la temporada gràcies al desè lloc en què finalitzava el seu McLaren, tot i que acabar la prova ja era un gran mèrit per un monoplaça que s'està mostrant molt poc fiable aquesta temporada. De la seva banda Roberto Merhi va quallar la seva millor classificació en la Fórmula 1 en superar al seu company, Will Stevens i va adjudicar-se el dotzè lloc final.