Els penals van donar anit la primera Copa Amèrica de la seva història a la selecció de Xile. Alexis Sánchez va transformar la pena màxima definitiva després que pel bàndol d´Argentina només Messi fos capaç de marcar. Darrere del blaugrana, Higuaín i Banega van errar el seu xut i van posar el títol en safata als xilens. El porter Claudio Bravo va guanyar la partida als seus companys de vestidor al Barça Messi i Mascherano.

La final de la Copa Amèrica disputada a l´estadi Nacional de Santiago va haver-se de resoldre als penals després que ni en el temps reglamentari ni en la pròrroga es mogués el 0-0 inicial. Després de 90 minuts de forces molt igualades, en un partit molt tàctic, Argentina hauria pogut sentenciar en la darrera jugada però Higuaín va rematar al lateral de la xarxa. En la pròrroga tothom estava exhaust i tampoc es va moure el marcador.