La gironina Marta Xargay, en un dels millors moments de la seva carrera esportiva, tornarà a Fontajau, ara amb la samarreta del Praga. Esportivament la base gironina inicia, aquesta nit (23.oo, hora catalana) la seva aventura americana com a part de Phoenix Mercury, vigent campió de la WNBA. La jugadora disputarà tota la temporada amb l'equip d'Arizona, però a la tardor tornarà a Europa, on canvia el Perfumerías Avenida pel Praga, l'actual campió de l'Eurolliga. La temporada passada amb l'equip de Salamanca va aixecar la Copa de la Reina, va ser subcampiona de lliga i, amb la selecció espanyola, ha aconseguit tot just fa una setmana la medalla de ?bronze en el passat EuroBasket.

És aquest 2015, en què complirà 25 anys, un dels millors anys de la seva carrera esportiva que va iniciar-se, de manera professional, a les files d'aquell UniGirona que aconseguia l'ascens a Lliga femenina el 2009 i en els equips base. Després d'aquell ascens, la jugadora fitxaria pel Perfumerías Avenida, on romandria fins aquesta temporada, en què ha fet el salt als Estats Units i a un club potent d'Europa. Xargay tornarà a Fontajau el 3 de febrer de 2016, en la penúltima jornada de la fase de grups de l'Eurolliga.

La base gironina ha estat una de les protagonistes en l'anàlisi que la revista Glamour ha fet de l'esport femení a Espanya. Compartint protagonisme amb una de les icones del bàsquet estatal, Amaya Valdemoro, Xargay ha estat una de les escollides per representar les esportistes d'elit en aquesta revista. Xargay, a més, combina la seva faceta de jugadora de bàsquet amb la d'empresaria de la moda i destaca a la revista Glamour que "des dels mitjans i des de les institucions s'ha d'incorporar realment a la dona a la igualtat i donar-li la visibilitat que necessita per aconseguir que la inversió privada sigui rendible. Està clar que els nois tenen actualment més suport dels mitjans".

A més de Marta Xargay, qui també s'esperarà amb moltes ganes a Fontajau és a Roberto Íñiguez, un dels responsables que l'equip jugui l'Eurolliga aquesta temporada. Íñiguez, que va agafar l'equip a mitja temporada, va aconseguir que les gironines acabessin guanyant la Lliga i, d'aquesta manera, ?obtenir la classificació europea. El tècnic però, va abandonar el club i va fitxar per l'equip d'Orenburg, el Nadezhda. El director ?esportiu de l'Uni, Pere Puig creu que "segur que ?tothom el rebrà molt bé".