De poc va servir que el seu company i rival, l'alemany Nico Rosberg, ensenyés les dents durant la jornada d'entrenaments de divendres, perquè a l'hora de la veritat, a Hamilton se li van oblidar els problemes que havia arrossegat en la jornada anterior.

Amb un temps d'1: 32.248, obtingut en els primers minuts de la tercera ronda de classificació (Q3), el pilot de Stevenage -localitat situada a uns 70 quilòmetres de Silverstone- en va fer prou per assegurar-se el primer lloc de la graella de sortida del Gran Premi de la Gran Bretanya, fins al punt de no completar la seva pròpia volta ràpida tornant als tallers abans de l'esperat. "És un dia especial. Obtenir la pole al circuit de casa és especial i els aficionats m'han motivat", explicava el pilot britànic en la roda de premsa posterior a la classificació, en la qual reiterava l'agraïment a l'afició britànica.

Són 46 poles ja per a Hamilton, que supera al tetracampió ?alemany Sebastian Vettel (Ferrari) -sisè a la classificació- a la llista històrica de guanyadors a una volta, que encapçala l'alemany Michael Schumacher amb 68, per davant d'un altre històric, el brasiler ?Ayrton Senna. Amb temporades com l'actual, en la qual porta vuit triomfs a una volta de nou possibles, el britànic podria estar en disposició d'atrapar-los.

Malgrat el cop anímic per a Nico Rosberg, que va reconèixer com a "decebedor" perdre la "pole" per una dècima, l'alemany no perd opcions de victòria amb la segona plaça, en un circuit en el que és bastant inusual que el primer a la sortida s'alci amb la victòria final. Per darrere dels Mercedes es van situar els sempre eficaços Williams, amb Felipe Massa, que va arrabassar la tercera posició al seu company Valtteri Bottas en l'últim sospir, en una jornada que el brasiler qualificava de "fantàstica", per a un altre equip que corre a casa.

Carlos Sainz també va estar per davant del seu company, Max Verstappen. En el duel particular a les classificacions, l'espanyol ha superat cinc vegades l'holandès en nou carreres. Alonso, que sortirà dissetè, ja va advertir després de la qualificació que l'objectiu no és ja en l'aspecte competitiu, sinó millorar el seu cotxe. Finalment, cal destacar que Roberto Merhi sortirà des de l'última posició de la graella, amb el seu Marussia.