Alberto Contador arribarà al Tour de França que comença el proper 4 de juliol a Utrecht (Holanda) amb la condició de favorit número 1, avalat pels seus triomfs al Giro d'Italia i a la Ruta del Sud. Dins d'un quartet clar d'aspirants on també destaca especialment el britànic Chris Froome.

Els èxits recents avalen Contador i Froome, però tant el colombià Nairo Quintana com l'italià Vincenzo Nibali es mostren convençuts de que arribaran a la sortida de la Grande Boucle en la seva millor condició i disposats a aconseguir el seu gran objectiu, que no és altre que arribar amb el mallot groc a París el 26 de juliol.

Contador ja ha superat el primer esglaó del seu gran repte de l'any: guanyar Giro i Tour, gesta que no aconsegueix ningú des Marco Pantani el 1998. El madrileny, de 32 anys, arribarà carregat de moral i confiança, avalat pel seu palmarès i amb més de 40 dies de competició a les cames.

L'esforç al Giro per aconseguir la maglia rosa no ha sortit gratis, però Contador anirà "amb ganes de córrer" a la cita francesa amb 11 dies més de competició en relació a 2014. A la Grande Boucle seran la carretera i els seus rivals els que el posaran a prova.

Al contrari de Contador i la resta de grans favorits, Nibali arribarà al Tour sense victòries i amb alguns dubtes després d'aconseguir només la dotzena plaça al Dauphiné. "El Tauró", amb 34 dies de competició, també ha estat a El Teide concentrat en alçada, on va treballar durant 15 dies.

Paolo Slongo, el seu preparador, assegura que l'italià acudirà al Tour en un estat de forma similar al de l'any passat, i disposat a demostrar la quantitat i qualitat dels seus entrenaments, apuntalats amb una altra concentració que ha realitzat a San Pellegrino.

L'any de Quintana?

Nairo Quintana va triar entrenar a casa, on millor es troba, a 2.800 metres d'altura, a Colombia, aprop de la seva família i amics. El colombià, segon el 2013 i absent el 2014, té la fixació en el número 1 i aquest pot ser el seu any. Per a això ha enfocat tot el seu treball.

L'escarabat, amb més de 30 dies de competició, vol seguir fent història. El guanyador del Giro 2014 va debutar aquesta temporada amb un tercer lloc al Tour de San Luis, després va guanyar la Tirrè Adriàtic amb la famosa exhibició al nevat Terminillo, després va acabar quart al País Basc, vuitè a Romandia i segon a la Ruta del Sud.

La quarta etapa del Tour entre Seraing i Cambrai oferirà 7 trams de pavès. Per això Quintana va anar a examinar el terreny i fins i tot va participar a l'E3 Harelbeke i A través de Flandes, proves que travessen aquest tipus de carreteres.

Chris Froome, amb molt entrenament en alçada i poc més de 20 carreres en competició, és un altre que arribarà amb la força moral que donen les victòries. Va guanyar la Volta a Andalusia en el llunyà febrer davant Contador, va ser tercer a Romandia, va fracassar a la Volta a Catalunya i va aconseguir el punt guanyador al Dauphiné davant Nibali, Valverde i "Purito" Rodríguez.

No serà un Tour qualsevol per al britànic d'origen kenyà, doncs als seus 30 anys i després d'haver-se imposat el 2013, té l'espina clavada de tornar a ser el que va ser. Per aconseguir l'objectiu haurà de lluitar amb un trio de "galàctics" que buscaran la mateixa presa que ell.