El colombià Nairo Quintana liderarà al Movistar Team a la 102º edició del Tour de França, que se celebrarà entre el 4 i el 26 de juliol, en un equip en què també formaran Alejandro Valverde i Jonathan Castroviejo, recentment proclamats campions d'Espanya de ruta i contrarellotge, respectivament.

Nairo Quintana, Alejandro Valverde, Imanol Erviti, Jonathan Castroviejo, Gorka Izagirre, José Herrada, Adriano Malori, Alex Dowsett i Winner Anacona integraran el grup de nou ciclistes que comptarà, en la direcció esportiva, amb José Luis Arrieta i Chente García Acosta.

El director de l'equip, Eusebio Unzué, es mostra optimista. "És l'equip més equilibrat i el que ens podia aportar, per a tots els terrenys, el que necessitàvem", ha indicat en declaracions facilitades pel seu equip.

El navarrès va destacar la dificultat per constituir el grup de corredors per a la prova. "Ja vaig dir al Giro que triar un nou per Itàlia havia estat molt difícil, però veure els homes que hem deixat a casa demostra que en aquest Tour, configurar un 'nou' ho ha estat encara més", va afirmar.

"Partim amb tres 'vessants' de corredors: un grup més escalador, amb Winner i José en primer lloc; tot terrenys com Gorka o Jonathan, útils en tot moment, i rodadors de la talla d'Alex, Adriano o Imanol, que ens donaran tranquil·litat en les jornades més planes ", ha prosseguit.

A més, Unzué va apuntar a Quintana com a líder de l'equip. "El lideratge és clar: Nairo és la nostra referència principal en la carrera. En qualsevol cas i coneixent les circumstàncies que poden donar-se en un Tour, no renunciarem a que Valverde, mentre els fets no demostrin el contrari, pugui estar al seu costat i alhora mantenir vives les seves possibilitats, que també són les nostres ", ha conclòs.