A l'Spar Citylit Girona es comencen a fer la idea que tenen molts números d'haver de jugar la prèvia de l'Eurolliga, però, amb la força moral que dóna el gran suport que està rebent el club en aquests últims dies, els responsables de l'Uni volen allargar el pols amb la Federació Espanyola. Un ens que es troba en fals d'ençà que la mateixa FIBA ha deixat reiteradament clar que l'ordre d'inscripció a l'Eurolliga dels equips d'una mateixa lliga és decisió de les seves respectives federacions. L'Uni, que ha arribat a posar sobre la taula una mesura extrema com la renúncia al somni de jugar la màxima competició europea, està decidit a forçar la màquina legal demanant, primer, la intervenció del Consell Superior d'Esports (CSD) i, després, presentant un possible contenciós administratiu a través del Tribuanl d'Arbitratge de l'Esport (TAS). Dos moviments que l'Spar Citylift Girona faria amb el suport de la mateixa Generalitat de Catalunya després que ahir el lloretenc Ivan Tibau, secretari general d'Esports del Govern català, assegurés que «el reglament és molt clar i hi ha camins, com potser a través de la justícia esportiva, per intentar tirar enrere aquesta decisió que està afectant l'Uni Girona i l'esport català».

El problema de la lluita de l'Spar Citylift Girona és la seva falta de temps, perquè demà, dissabte, la FIBA farà a Munic el sorteig dels grups i si el nom de l'Uni apareix lligat al del Brno com als dos equips que han de jugar la prèvia ja serà molt difícil de canviar. Des de la FIBA, de manera més o menys informal, han dit als responsables del club gironí que si avui, divendres, la FEB canviés l'ordre d'inscripció posant el Perfumerías Avenida de Salamanca per darrere seu encara hi hauria temps de fer la modificació abans del sorteig. Un canvi de postura dels dirigents de Madrid que, però, es veu molt complicat que passi des de Girona si és que alguna instància superior no pressiona José Luis Sáez i companyia. «Sabem com funciona la justícia espanyola, sabem com funciona l'esport espanyol i tenim poques esperances. Som realistes i ara ens trobem que hem de jugar la prèvia i és el moment de valorar si la juguem o, renunciem a participar a l'Eurolliga», explicava ahir el director esportiu de l'Spar Citylit Girona, Pere Puig, a qui se li complicaria la feina de confecció de la plantilla si l'equip, que aquesta temporada entrenarà Miguel Ángel Ortega, ha de jugar la prèvia contra el Brno el 29 de setembre a Fontajau i el 3 d'octubre a la ciutat txeca.

Puig tenia al cap una estructura de plantilla amb dues jugadores nord-americanes de primer nivell, que haguessin competit a la WNBA aquest mateix estiu, però amb l'eliminatòria prèvia de l'Euroliga en aquestes dates això és més complicat perquè Ortega hauria de preparar els dos duels contra el Brno sense les foranes. I, en el pitjor dels casos, jugar-se el somni europeu sense elles si els seus ?equips de la WNBA arribessin lluny en el play-off de la lliga professional dels Estats Units.

Aquest migdia, en una roda de premsa a Barcelona organitzada per la Federació Catalana, el president de l'Uni, Llorenç Biargé, explicarà els pròxims passos a ?seguir per part del club i els resultats dels primers contactes amb el CSD que presideix Miguel Cardenal. Biargé estarà acompanyat d'Ivan Tibau i del president de la Federació Catalana de Bàsquet, Joan Fa, a més d'alguns representants de les institucions gironines. «Si hi ha un reglament que diu clarament que el primer va directament a l'Eurolliga i s'acaba decidint que el primer va a la prèvia i el segon hi va directament això vol dir que és un criteri polític, un criteri de direcció i no és un criteri que es basa en el reglament. Per això crec que hi ha d'haver quelcom més», apuntava ahir Tibau, que ja va mantenir alguns contactes amb Cardenal,, de la mateixa manera que Joan Fa, president de la Federació Catalana, els tenia amb la FEB.