El ciclista espanyol Alberto Contador (Tinkoff-Saxo) va reconèixer l'especial motivació que li genera la possibilitat de guanyar el Tour de França poc després d'un mes de la seva conquesta al Giro d'Itàlia, una gesta per la qual "la gent recordaria" al de Pinto, encara que va confessar tenir dubtes sobre com respondrà el seu cos a l'especial duresa de la ronda gala.

"El més important és la motivació", va dir Contador. "El Tour és la carrera més important del món, la que et canvia la vida, però si aconseguís guanyar-lo sense abans haver guanyat el Giro tampoc canviaria tant la meva carrera. Però si puc guanyar Giro i Tour seria una cosa que la gent recordaria. Això em motiva", ha apuntat.

Contador va comparèixer aquest dijous en roda de premsa a escassos dos dies de la sortida a la localitat holandesa d'Utrecht de la 102 edició del Tour de França. El de Pinto encara la cita amb la motivació extra d'un doblet que Marco Pantani va aconseguir el 1998 per última vegada. L'escalador comparteix favoritisme amb el britànic Chris Froome, l'italià Vincenzo Nibali i el colombià Nairo Quintana.

"El que més por em fa, perquè és nou per a mi, és com respongui el meu cos, com em recuperi dels esforços. És el Tour més dur en muntanya de tots els que he disputat i en els propers nou dies hi ha sis etapes intenses . Serà un Tour sense respir en què importarà molt la regularitat ", ha apuntat.

D'altra banda, Contador es va mostrar segur de que trobarà el suport necessari en els seus companys d'equip. "Tenen experiència i són forts, espero que tinguin la capacitat de recuperar-se bé del Giro. Confio en ells, espero que el nivell de l'equip sigui millor que al Giro. El més important és no perdre el Tour (en la primera setmana)", va finalitzar.