El III Virgin Kitesurf World Championships (VKWC) Youth Cup 2015 que es disputa a Sant Pere Pescador ja té campions definitius: el mexicà Anthar Racca s´ha proclamat campió del món de kiteboard en la categoria de menys de 17 anys; el britànic Tom Bridge ho ha fet a la categoria d´entre 13 i 15 anys i el francès Oscar Perrineau a la de menors de 13 anys. Pel que fa a les noies, la campiona del món és la brasilenya Mikaili Rocha, de només 11 anys.

Són els mateixos kiteboarders que ja s´havien proclamat campions provisionals després de les eliminatòries simples i que avui, en les dobles, han mantingut la seva hegemonia com a millors júniors del kiteboard mundial.

Avui el vent tèrmic ha bufat amb intensitat a la platja del Cortal de la Devesa, davant el càmping la Ballena Alegre, des de primera hora amb ratxes que han superat els 20 nusos i això ha permès celebrar totes les eliminatòries dobles i posar punt i final a la tercera edició del III Virgin Kitesurf World Championships (VKWC) Youth Cup.

Si bé els primers llocs s´han mantingut invariables en les dobles, no ha estat així en els segons i tercers llocs (mirar llistat més abaix) i és que aquest ha estat, en opinió d´organitzadors i participants, un campionat amb un nivell molt alt, que res té a envejar al professional al qual ja accediran més d´una desena de kiteboarders que han participat enguany a Sant Pere.

Els millors kiteboarders catalans i espanyols classificats en aquest campionat han estat finalment Joan Mir, que en les eliminatòries dobles ha fet una remuntada espectacular arribant fins a una meritòria tercera posició en la categoria de menors de 13 anys, per davant de Kiko Peiro, quart.

En la categoria masculina d´entre 13 i 15 anys, Alec Mur ha hagut de conformar-se finalment amb la cinquena plaça, després d´unes dobles molt fluixes. També ha perdut posicions Nina Font, que ha caigut al cinquè lloc en la categoria femenina i en canvi ha remuntat fins a la tercera plaça Claudia Leon.

Demà, darrer dia de campionat, i com que ja s´han completat totes les eliminatòries, hi haurà una exhibició per part dels participants i a la tarda es farà l´entrega de trofeus i l´acte de clausura d´aquest III Virgin Kitesurf World Championships (VKWC) Youth Cup 2015.

CLASSIFICACIONS FINALS

Masculí

- 1.- Oscar Perrineau (França)

- 2.- Karim Mahmoud (Egipte)

- 3.- Joan Mir (Espanya)

- 4.- Kiko Peiro (Espanya)

- 5.- Hiro Karamon (Japó)

Masculí 13-15 anys

- 1.- Tom Bridge (Regne Unit)

- 2.- Christian Tio (Filipines)

- 3.- Chabloz Maxime (Suissa)

- 4.- Nino Liboni (França)

- 5.- Alec Mur (Espanya)

Masculí

- 1.- Anthar Racca (Mèxic)

- 2.- Adeuri Corniel (Republica Dominicana)

- 3.- Louca Pitot (Illes Maurici)

- 4.- Chase Hasch (USA)

- 5.- Lazare Gournay (França)

Femení

- 1.- Mikaili Rocha (Brasil, 11 anys)

- 2.- Hanna Twarog (Polònia, 17 anys)

- 3.- Claudia Leon (Espanya, 15 anys?)

- 4.- Anais Desjardin (França, 17 anys)

- 5.- Nina Font (Espanya,14 anys)