En 13 de les últimes 17 temporades, el Club Escacs Figueres ha jugat a Divisió d’Honor. Aquest dissabte dia 24 (16.30 h) l’equip A figuerenc iniciarà un nou curs en el grup 1 de la màxima categoria catalana, contra el Catalunya, a Barcelona, nouvingut a la categoria, amb dues novetats respecte al curs anterior.

Si bé aquest cop el CE Figueres no comptarà amb un jugador del nivell del Gran Mestre peruà Emilio Córdova, que l’any passat es va convertir en el tauler més fort en la història del club, les cares noves tenen un llarg recorregut en el món dels escacs.

Els veterans Bachar Kouatly, Gran Mestre francès, i Guillem Rocabert, Mestre Català, són els dos nous reforços, però no és previst que tinguin un paper principal. Ara bé, més protagonisme tindrà el Mestre Internacional colombià Jorge González, establert a Catalunya des de fa un grapat d’anys i que ja va jugar la meitat de les rondes la temporada passada amb els figuerencs.

La resta de components titulars de l’equip A altempordanès seran Víctor Lillo, Jordi Cuadras, Jaume Vives, Didier Fernández, Àlex Pinsach, Manel Pijoan i Jordi Serra, que es complementaran amb Lluís Casanellas, Emili Colls i Francesc Fernández.

L’únic gironí a dalt de tot, de nou

El CE Figueres, l’únic equip gironí de Divisió d’Honor, intentarà repetir l’excel·lent paper de la temporada passada, on després de classificar-se entre els quatre primers a la primera fase, en la lluita pel títol va quedar cinquè d’entre els vuit millors equips del país.