Avui, Ramon Jordana els ha donat el matí de festa i no s'entrenaran fins a la tarda. Això gairebé és notícia en aquest equip, oi?

(Riu). Sí, sí... Està sent una temporada molt dura, amb molts partits i encara més entrenaments. Descansem poc, però ens està anant molt bé, guanyem partits i amb l'equip estem molt bé treballant junts tant en els entrenaments com en els partits. Al prinicipi teníem dos partits per setmana, però ara que només en tenim un encara descansem menys i ens entrenem més.

A més de treballador, com és Jordana com a tècnic? Diferent dels altres entrenadors amb què havia coincidit abans?

És molt intel·ligent, un tècnic realment intel·ligent que parla molt amb les jugadores en els entrenaments i que constantment t'està ensenyant nous detalls sobre el joc. Cada dia m'explica alguna acció que em va bé per ser millor jugadora o per aconseguir que l'equip rendeixi a un nivell més alt.

Així creu que aquesta temporada està progressant com a jugadora?

Sí. És clar que sí. Cada cop sóc millor jugadora, el tècnic m'està ajudant i treballem molt bé per progressar. Millorem en conceptes de joc, però també individualment. Crec que en l'apartat que més he progressat ha estat en el mental, a saber fer i decidir el que s'ha de fer en cada moment. Està clar que després cada jugadora tindrà el seu talent, però crec que estic millorant en saber com puc aprofitar les meves habilitats.

Parlant de talent. Diumenge, a Logronyo, va acabar amb 56 de valoració (27 punts i 23 rebots). Satisfeta del seu partit, orgullosa?

Molt feliç. Contenta pel meu partit i per la victòria de l'equip. Quan va acabar el partit va ser com un xoc, perquè no sabia que havia fet 27 punts i 23 rebots. Simplement estava contenta, perquè havíem guanyat i llavors l'entrenador em va felicitar dient-me que havia tornat a ser MVP, però ni llavors era conscient que havia fet tants punts i rebots.

La xifra de 23 rebots en un sol partit és molt espectacular. Feia més de 10 temporades que ningú ho aconseguia a Lliga Femenina.

Sí? De veritat? No ho sabia. Són molts, però és que en els partits, mentre vaig jugant, no estic comptant els punts que faig o els rebots que agafo. Simplement estic centrada en el joc i en el que he de fer a la pista.

La lesió de Vanessa Gidden, l'ha obligat a jugar més interior sobretot en defensa. Semblaria un problema, però veient els números que està fent...

No, un problema insalvable tampoc ho ha estat. És cert que jugant més sota la cistella has de treballar més fort físicament, per aguantar en defensa jugadores més grosses. Però m'he trobat còmode també jugant per sota.

En tot cas millor que torni a jugar ja Gidden, oi?

Segur que ens anirà bé que torni. És una jugadora molt important per a nosaltres perquè, més enllà del que faci una jugadora, per a l'equip és necessari el seu paper, com el de Chambers, Noemí, Kuktiene, Jael, Carbó...

Amb lesions o sense, vuit victòries i una sola derrota...

La temporada és molt bona. Ens entrenem molt per corregir errades i seguir millorant com a equip. Jo tinc molta confiança en les possibilitats d'aquest d'equip de fer un bon paper i competir molt bé a la Copa i en el play-off.

Veu l'equip amb opcions de tornar a guanyar el Salamanca, d'anar a vèncer a la pista del Conquero o, fins i tot, de lluitar pels títols?

Sí. Ja et dic que tinc molta confiança en el nostre funcionament com a equip. El Conquero és un bon equip però crec que, fins i tot, ens va anar bé perdre aquell partit. Després de la derrota, en els entrenaments, vam treballar molt sobre les errades que havíem comès i com les podíem solucionar. Crec que si vas guanyant partits i partits és més complicat veure les errades que fas.

Havia jugat a Burgos i a la Universitat del País Basc, però, sens dubte aquesta és la seva millor temporada a la Lliga espanyola.

És molt diferent, perquè aquí jugaré la temporada completa. Serà el primer cop que ho faci a Espanya perquè en els altres dos equips només hi vaig estar mig any. Estic molt contenta aquí, m'agrada l'equip, el club, la ciutat.

Segur que jugarà tota la temporada a l'Uni? Està rendint a un nivell molt alt i no seria d'estranyar que per Nadal tingués bones ofertes per marxar...

Jugaré tota la temporada a Girona, segur. Vaig venir a aquest equip per fer-ho i repeteixo que tinc molta confiança en les possibilitats que tenim de fer grans coses aquest any. Vull jugar una temporada completa aquí.

I més enllà? Quins objectius de futur té Ify Ibekwe? Tornar a jugar la WNBA, fitxar per un equip d'Eurolliga...

És clar que vull tornar a jugar la WNBA aquest estiu i que, després, em faria il·lusió competir amb un equip d'Eurolliga. Ja ho vaig fer a l'Eurocopa i ara m'agradaria fer-ho a l'Eurolliga. Continuar aquí i fer-ho amb l'Uni Girona? No ho sé, la veritat és que, ara mateix, jo tinc la meva atenció totalment focalitzada en aquesta temporada i, sobretot, en el proper partit i després en el següent i així anar fent.

A Girona viu amb Brittany Chambers i Vanessa Gidden. Com va amb les seves compa?nyes de pis?

Molt bé. És una bona experiència això de viure totes les nord-americanes juntes. No tinc cap problema a viure amb gent d'aquí, però amb elles dues podem compartir el fet de mirar els mateixos canals de televisió, una cuina semblant... Parlem de moltes coses i és divertit.

Contenta a la ciutat?

Molt. A mi no m'agrada gens el fred. I en les meves dues altres experiències a la Lliga Espanyola no ho vaig passar bé en aquest sentit, tot i que només vaig estar-hi mig any. A Burgos feia molt fred, molt, i a més estava nevat sovint; mentre que a Galdakao (UPB) sempre plovia.

Què fa Ify Ibekwe a Girona quan no s'està entrenant?

M'agrada sortir a conèixer la ciutat i, sobretot, anar a prendre cafè a diferents llocs. Conèixer gent i fer amics, en els diferents equips on he jugat sempre he ?intentat deixar amics a la ciutat més enllà de les companyes d'equip.