L'argentí Leo Messi ha reescrit els llibres d'història del futbol espanyol i amb un triplet ha conduït al seu equip a la golejada davant el Sevilla (5-1) en un partit que quedarà per sempre, perquè ha servit al davanter per convertir-se en el màxim golejador de la història de la Lliga batent la marca de Telmo Zarra vigent des de 1955.

En la setmana en la qual Messi semblava contrariat i havia realitzat unes declaracions en la concentració de la selecció argentina en les quals dubtava sobre la seva eterna fidelitat blaugrana, l'argentí va demostrar que on millor s'expressa és al camp.

Va igualar el rècord amb un magistral gol de falta en el primer temps, el va superar després de tancar un contraatac de Neymar i va deixar el rècord momentàniament en 253 amb un xut sec.

L'aturada de lliga li ha servit al Barça per millorar conceptes. Luis Enrique, que fins i tot ha treballat psicològicament amb els seus jugadors amb vídeos motivacionals, ha col·locat millor als seus homes.

Més pressió, més continuïtat i Messi. Un futbol directe i també més controlat. Les línies més juntes. A la primera part, el Barça va jugar a bon nivell, va marcar un gol, però va poder decidir el partit enfront d'un rival molt reservart, que va arribar una sola vegada a la porteria de Claudio Bravo i mai es va creure amb opcions de plantar cara.

Va recuperar Luis Enrique a Gerard Piqué, que no va jugar en els últims tres partits, i el futbol del Barça va fluir molt millor. Els laterals van entrar com punyals, Xavi va tornar a exercir de mestre de cerimònies i davant, el trident Messi-Luis Suárez-Neymar van buscar sempre el desequilibri.

Durant molts minuts va desaparèixer aquesta sensació d'incertesa existent en el joc de l'equip, la mateixa que li va portar a perdre en l'últim partit a casa davant el Celta o en una depriment primera meitat a Almeria.

Avui, el Barça va jugar a una altra cosa. En atac es va moure per l'impuls de Luis Suárez, la classe de Messi i l'elasticitat de Neymar, però qui marcava la pauta era Xavi.

El Sevilla, mentrestant, intentava tallar les vies d'aigua i amb prou feines disposava de la pilota. Abans de l'1-0, el Barça va arribar per mitjà d'una rematada de Messi i d'una combinació entre Xavi i Suárez a la qual no va arribar l'uruguaià.

El Camp Nou va esclatar amb l'1-0. No era un gol qualsevol, li va servir a Messi per igualar (251 gols) el rècord de punts de la Lliga en poder de Telmo Zarra des dels anys cinquanta.

En el minut 21, prop de la mitja lluna de l'àrea, l'argentí va acariciar la pilota, l'esfèric va accelerar-se a l'aire, Beto va veure tard l'acció i les desesperades mirades dels components de la barrera van certificar l'obra d'art de Messi.

Fins al final del primer temps, el Barça va imposar el seu joc combinatiu, tot i que sense massa continuïtat. Va jugar a trompades l'equip blaugrana, però quan arribava va crear suficients ocasions com per decidir el partit.

La va tenir Rakitic (min.34) i especialment Alba, un dels destacats del primer temps, i Neymar. El brasiler, en el minut 45, va rebre una passada filtrada d'Alves i Beto va salvar el 2-0.

Però tot va canviar en la primera acció del segon temps. Un centre de Vitolo des de la dreta va acabar a la xarxa impulsat per Jordi Alba. Sense rematar a porta, el Sevilla havia equilibrat sorprenentment el partit (1-1).

La sort pel Barça és que va reaccionar de manera immediata. Una falta executada per Xavi va ser rematada per Neymar de cap (2-1, min. 49). Els sevillistes van protestar l'acció en entendre que el brasiler s'havia desfet de Pareja amb una falta.

Durant uns minuts, el Barça va tornar a ballar-la. Es va partir en dos l'equip blaugrana, amb les seves línies cada vegada més inconnexes, i Unay Emery va decidir que era el moment per arriscar.

A mitja hora per al final, va posar en joc el Sevilla a Gameiro i Deulofeu. Eren els millors minuts dels sevillans, però en una contra el Barça va rematar el partit.

Va ser en una acció de Luis Suárez per la dreta que va servir en safata el gol per a Rakitic. Va esperar l'uruguaià el moment oportú, no tenia línia de passada sobre Neymar ni tampoc va poder habilitar a Messi. El 3-1 va asserenar als blaugrana i el Sevilla va avançar les seves línies, a la contra, els blaugrana es van sentir còmodes.

I així va arribar el 4-1 i el rècord de Messi. En un contraatac iniciat per Neymar i finalitzat per l'argentí. Encara va arrodonir el seu compte Leo amb el 5-1, després d'una altra combinació amb el brasiler.

Necessitat d'autoestima, el Barça es va donar un homenatge i Messi va recuperar el seu somriure. Leo es va portar la pilota, pel seu triplet i pel rècord. Torna a somriure.