Guanyar a la pista de cuer de la Lliga Femenina, Campus Promete de Logronyo, era una obligació. A priori podia semblar una tasca fàcil per l'Spar Citylift Girona, que a l'hora de la veritat va haver de patir més del previst per sumar un triomf (66-70) que deixa a l'equip de Ramon Jordana a un pas d'aconseguir un dels tres bitllets que encara hi ha en joc per jugar la Copa de la Reina 2015, que enguany es jugarà a Torrejón de Ardoz, i en la qual el Rivas ja hi té assegurada la seva presència.

A falta de quatre jornades per arribar al final de la primera volta -moment en el qual es fa el tall-, l'Spar Citylift Girona és colíder juntament amb Conquero i Perfumerías Avenida de Salamanca. Tots tres sumen vuit victòries, per només una derrota, i tenen un coixí de dos triomfs respecte al quart i cinquè classificat, Gernika i Cadí La Seu, respectivament, ambdós amb sis triomfs, i tres derrotes. Amb tots aquests arguments, i tenint en compte que dels quatre partits que li queden, tres seran a Fontajau, està clar que l'Uni Girona depèn d'ell mateix per aconseguir el primer gran objectiu de la temporada.

Sense temps per especular, les gironines van sortir per feina, i a la fi del primer temps (14-23) ja havien deixat clar que tot i arribar amb el temps just a Logronyo -van viatjar ahir mateix-, no volien sorpreses. El guió era el treballat durant la setmana. Tot i no jugar els millors minuts de la temporada, l'equip estava fent els deures per plantar-se al descans guanyant 30-41. Encara sense Vanesa Gidden, la rotació era molt i molt justa. El tècnic, Ramon Jordana sabia que això podia passar factura en qualsevol moment del partit, i així va ser. Dit i fet.

A la represa, el cuer Campus Promete que després de nou jornades només ha estat capaç de guanyar un partit, va sortir disposat a posar les coses difícils a les de Fontajau. I ho va aconseguir, fins al punt que les va tenir contra les cordes durant molts minuts. Un parcial de 21-5 després del descans, va permetre a les locals donar la volta al marcador i passar del 30-41 al 51-46. L'Uni estava tocat, però no enfonsat. Tocava reaccionar. Fer un últim esforç. L'equip el va fer. S'entrava a l'últim període amb un igualat 55-55 a l'electrònic. Faltava rematar la feina. Tot i el cansament, Jordana, Chambers, Carbó, Freixanet, Kuktiene, però sobretot Ify Ibekwe -va acabar amb 56 de valoració- van saber agafar petites diferències que van mantenir durant tot l'últim quart per acabar guanyant 66-70.

Proper partit, aquest diumenge (12.00 h) a Fontajau contra el Gran Canària en una gran oportunitat per posar un peu i mig a la Copa. Després faltaran les visites del Cadí La Seu i el Ferrol a Fontajau, i el desplaçament a la pista del rescent ascensdit Al-Qazeres.