El pilot francès Jules Bianchi, que va patir un greu accident durant el passat Gran Premi del Japó de Fórmula 1, va sortir del coma en què es trobava, encara que el seu estat segueix sent "crític", segons va informar ahir dimecres la seva família. Bianchi ha estat traslladat a un centre hospitalari de Niça, al sud-est francès, on seguirà lluitant per mantenir l'esperança.

En un comunicat, els pares del pilot, de 25 anys, van indicar que els metges el van fer sortir del coma artificial al qual va ser induït després de l'accident, que va tenir lloc el passat 5 d'octubre quan el seu monoplaça va xocar contra una grua que retirava un altre cotxe del circuit de Suzuka.

"Tot i això", van precisar els familiars, "encara està inconscient", malgrat que respira sense assistència i les seves constants vitals són estables, de manera que entra en la fase de recuperació de les seves funcions cerebrals. El pilot manté "estables" les seves condicions neurològiques, encara que en estat de gravetat, però van decidir córrer el risc de traslladar-lo en un avió medicalitzat des de l'hospital nipó de Mie fins a l'Universitari de Niça, on prosseguirà la seva fase de recuperació.

Recuperar-se prop de casa

"Jules es troba a la unitat de cures intensives", van assenyalar. Els pares van agrair que el pilot segueixi "aquesta nova fase de la recuperació prop de casa, on pot estar envoltat i amb el suport de la seva família i amics en general". Al mateix temps, van agrair el tracte mèdic rebut al Japó i el suport dels facultatius a la família des que va ocórrer l'accident.

La informació sobre el seu estat de salut es produeix un dia després que l'expilot Philippe Streiff, tetraplègic després d'un accident el 1989, afirmés que Bianchi quedaria "greument incapacitat" si sortia aviat del coma. A més, va indicar que l'accident del pilot francès és més greu que el sofert per l'alemany Michael Schumacher mentre esquiava a finals de l'any passat als Alps francesos.

El pilot de Marussia va patir el seu gravíssim accident en el GP de Japó del 5 d'octubre, quan va xocar amb el seu monoplaça amb una grua que estava retirant un altre vehicle al circuit de Suzuka.