Amb el seu brillant inici de temporada, l'Spar Citylift Girona està protagonitzant una gesta que, fins ara, només era a l'abast dels més "grans" de la Lliga Femenina (per historial i pressupost, com el Perfumerías Avenida o, anys enrere, el desaparegut Ros Casares). De moment l'equip de Ramon Jordana ha aconseguit encadenar set victòries seguides en l'arrencada (Perfumerías, Bembibre, Mann Filter, Gipuzkoa, Zamarat, Rivas i Gernika), una marca que li permet batre, per exemple, el millor registre inicial del curs passat, que Salamanca va fixar en un 5-0. Si les gironines derroten diumenge a Fontajau el Conquero (18.00), igualaran l'inici del Ros Casares la temporada 2010/11 (8-0), tot i que aquell curs el Perfumerías va allargar la ratxa fins un 12-0.

L'equip va entrenar-se ahir en doble sessió a Fontajau, aliè als números i les estadístiques. Al vestidor veure's a dalt de tot de la classificació agrada, però com assegura Noemí Jordana "no donem gaires voltes a si som líders o si portem set triomfs seguits". La base de Torelló sí que té clar, però, que cada victòria enforteix més l'equip: "Nosaltres anem fent i quan s'acaba el partit i guanyem ens sentim superorgulloses del que estem fent. Sobretot després de partits com el del cap de setmana passat a Gernika, on sense la seva referència interior, Gidden, van aconseguir reiventar-se per sorprendre un rival directe.

Per Anna Carbó, la figura de l'última jornada gràcies als seus 24 punts, la clau d'aquest bon inici és que "el tècnic prepara molt bé els partits, per guanyar-los". Igual com Jordana diu que al vestidor el lideratge "no es comenta", tot i que tampoc amaga que des de les altures tot es veu millor. Carbó espera que Gidden pugui tornar aviat: "La necessitem moltíssim, tot i que guanyar partits sense ella, és a dir, suplint la seva absència, demostra que la feina que estem fent va en la bona línia".

La millor ratxa a la Lliga Femenina la va protagonitzar fa tres temporades el desaparegut Ros Casares. Amb un equip d'una altra dimensió liderat per la base nord-americana Maya Moore, van guanyar els 26 partits de Lliga regular i van acabar guanyant la lliga superant per la via ràpida (2-0) el Perfumerías Avenida a la final. De moment l'Uni només pensa a posar diumenge la vuitena. No ho tindrà fàcil contra un Conquero tercer, amb tan sols un triomf menys. Tant Carbó com Jordana esperen que l'escalf de Fontajau sigui un factor determinant.